Een Click met Kippen

OP AANVRAAG
Voor meer informatie mail met info@dierentrainersacademie.nl

Locatie:
Acropolis
Broeder Everardusplein 1
5366 BE Megen

workshopkosten
€189,00 p.p. exclusief 21% btw

Geheel verzorgde dag inclusief koffie/thee/koek/snoep/frisdrank, vegetarische lunch, goodiebag en een certificaat.

DOEL

De basis van iedere dierentraining is timing. Timing kun je het beste leren door ervaring op te doen met de clicker. Door middel van het DTA 7-Stappenplan, ontwikkelt door de Dierentrainers Academie, leren we timen door te trainen met kippen. De clicker is hierbij een handig hulpmiddel. Hiermee kan je snel en makkelijk tot een goed resultaat komen.
Met deze methodiek kan iedereen zijn/haar trainingsvaardigheden verbeteren. Ben je bijvoorbeeld gedragstherapeut, coach, hondentrainer, asielmedewerker, kinderboerderij medewerker, paraveterinair of vind je het belangrijk meer te weten te komen over timing binnen je training, onder andere met de clicker, dan is deze workshop echt iets voor jou!

Kippen

Onze kippen zijn grotendeels binnenshuis geboren en grootgebracht in de huiskamer. Ze zijn goed gesocialiseerd en handtam. We gebruiken verschillende soorten rassen zoals kruisingen tussen Brahma’s en Orpingtons. Oftewel de Dikke Dames Truus, Bep, Miep, Nel, Annie en Janny en Hollandse Krielen hennen Reinildis, Annabel en Tuukje. Daarnaast hebben we een tamme Hollandse krielhaan Michel en onze laatste aanwinst is een tamme Oud Hollandse Vechtkriel genaamd mevrouw de Zwart.

Wat is een clicker?

De clicker wordt gebruikt als marker. Je markeert als het ware, door middel van een geluidje, het gewenste gedrag. Daarna volgt er een beloning in de vorm van iets lekkers. Het geluid van de clicker is een (aangeleerde) geconditioneerde versterker. Dit betekent dat het dier geleerd heeft dat het er na het geluidje van de clicker een beloning volgt. En gedrag wat beloond wordt zal toenemen. De clicker is een heel leuke, positieve manier van trainen.

Wat gaan we doen?

In deze workshop maak je kennis met het gebruik van een clicker als geconditioneerde versterker.
je leert hierbij oefenen, samenwerken, opbouwen van een routine en inzicht krijgen in je training

Programma Een Click met Kippen

 • 10:00 uur
  Ontvangst met koffie/thee/koek
 • 10.30 uur
  Theorie over het juist inzetten van de clicker
 • 12:30 uur
  Vegetarische lunch
 • 13:30 uur
  Praktijktrainingen met de kippen
 • 15:45 uur
  Evaluatie en uitdelen van certificaat

Trainers

Robin Romijn
Robin Romijn

Docent dierIk krijg de kans mijn passie over dieren en hun gedrag te upgraden.Dierentrainers Academie In 2018 heb ik de keuze gemaakt om mezelf tijdens mijn huidige studie tot vakdocent dier te verdiepen in het gedrag van dieren. Op dat moment ben ik in contact...