Een Click met Kippen

StartdatumZaterdag 3 juni VOL! NIEUWE DATUM: Zondag 22 oktober 2023.

Tijd10.00 -16.00

LocatieAcropolis
Broeder Everardusplein 1
5366 BE Megen

workshopkosten

€169,00 p.p.

Inclusief koffie/thee en een vegetarische lunch
Exclusief 21% btw

De basis van iedere dierentraining is timing. Timing kun je het beste leren door ervaring op te doen met de clicker. Door middel van het DTA 7-Stappenplan, ontwikkelt door de Dierentrainers Academie, leren we timen door te trainen met kippen. De clicker is hierbij een handig hulpmiddel. Hiermee kan je snel en makkelijk tot een goed resultaat komen.

Met deze methodiek kan iedereen zijn/haar trainingsvaardigheden verbeteren. Ben je bijvoorbeeld gedragstherapeut, coach, hondentrainer, asielmedewerker, kinderboerderij medewerker, paraveterinair of vind je het belangrijk meer te weten te komen over timing binnen je training, onder andere met de clicker, dan is deze workshop echt iets voor jou!

Wat voor soorten kippen gebruiken we tijdens deze workshop

Onze kippen zijn grotendeels binnenshuis geboren en grootgebracht in de huiskamer. Ze zijn goed gesocialiseerd en handtam. We gebruiken verschillende soorten rassen zoals kruisingen tussen Brahma’s en Orpingtons. Oftewel de Dikke Dames Truus, Bep, Miep, Nel, Annie en Janny en Hollandse Krielen hennen Reinildis, Annabel en Tuukje. Daarnaast hebben we een tamme Hollandse krielhaan Michel en onze laatste aanwinst is een tamme Oud Hollandse Vechtkriel genaamd mevrouw de Zwart.

De clicker als geconditioneerde versterker

De clicker wordt gebruikt als marker. Je markeert als het ware, door middel van een geluidje, het gewenste gedrag. Daarna volgt er een beloning in de vorm van iets lekkers. Het geluid van de clicker is een (aangeleerde) geconditioneerde versterker. Dit betekent dat het dier geleerd heeft dat het er na het geluidje van de clicker een beloning volgt. En gedrag wat beloond wordt zal toenemen. De clicker is een heel leuke, positieve manier van trainen.

Onderwerpen

  • Hoe gebruik ik mijn clicker.
  • Oefenen in timing.
  • Clickeren op elkaar.
  • Opbouwen trainingsplan volgens het DTA 7-Stappenplan.
  • Shaping and Chaining (vormen van gedrag en aan elkaar koppelen).
  • Belonen vs negeren.
  • Samenwerken aan een training.
  • Opbouwen van je routine.
  • Inzicht in je training, voor- en nabereiding.
 

Tijd

Onderwerp

10:00

Ontvangst met koffie/thee/koek

10.30

Theorie over het juist inzetten van de clicker

12:30

Vegetarische lunch

13:30

Praktijktrainingen met de kippen

15:45

Evaluatie en uitdelen van de certificaat

Trainers