Toinny Lukken

Toinny Lukken

Visie

Marktleider zijn op het gebied van het verbeteren van de (trainings)vaardigheden van dierentrainers om zo het welzijn van dieren onder menselijke zorg te verbeteren en te borgen. 

Doel

De Dierentrainers Academie is een opleidingsinstituut dat wil uitgroeien tot een uitmuntende opleider tot professionele dierentrainers. Tevens hét kenniscentrum op het gebied van op een positieve wijze trainen van dieren.

Dieren verdienen onze onverdeelde aandacht als het gaat om het bieden van de beste zorg. Door de schat aan kennis en praktische ervaring met jou te delen over hoe je dieren op een positieve manier kunt trainen, willen we bijdragen aan een beter dierenleven in het algemeen. Als inspirator en motivator voor iedere dierenverzorger en/of dierentrainer kunnen we bijdragen in het waarborgen van het voortbestaan van instituten die dieren houden onder menselijke zorg.

Missie

Het verhogen van de kwaliteit van leven van dieren onder menselijke zorg door het welzijn te verbeteren. Dit willen we bereiken door kennisoverdracht en deze te delen met elkaar in de ruimste zin van het woord.

Hoe willen we dit bereiken?

Door te focussen op het verbeteren van de vaardigheden van dierenverzorgers/trainers door kennisoverdracht, training, educatie en conservatie. 

Dieren trainen reduceert stress, bevordert natuurlijk gedrag en creëert een algemeen welbehagen. Het zou, net als educatie, verrijking, onderzoek en conservatie, een vast onderdeel moeten zijn van gedragsmanagement.

Om aansluiting te vinden bij bestaande opleidingen op het gebied van het verhogen van dierenwelzijn, is de Dierentrainers Academie een samenwerking aangegaan met -en sinds 2018 partner van- Aeres Barneveld.
Beide opleidingsinstituten streven een gezamenlijk doel na namelijk het dierenwelzijn op een hoger niveau zetten door kennisoverdracht.

Over ons

Hèt kenniscentrum voor dierentrainers en partner van Aeres Barneveld

Ondertussen is de Dierentrainers Academie uitgegroeid tot een opleidingsinstituut welke tot doel heeft hét kenniscentrum te zijn op het gebied van het opleiden tot professionele, gecertificeerde dierentrainers. Sinds 2018 zijn we partner van Aeres Barneveld. Er is een waardevolle samenwerking ontstaan die in de toekomst alleen maar hechter gaat worden. Beide opleidingsinstituten streven namelijk een gezamenlijk doel na: het dierenwelzijn op een hoger niveau zetten door kennisoverdracht.

Veel contactmomenten en gastdocenten

Sinds 1 januari 2021 zijn de opleidingen in een nieuw jasje gestoken en geven we de theorielessen veelal online. Maar we hebben nog steeds de vele belangrijke contactmomenten waar de Dierentrainers Academie om bekend staat. Denk hierbij aan Aeres Training Centre Barneveld, zorgboerderij de Hoeve in Heeze, Dolfinarium Harderwijk, Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek, de Katten Academie in Veenendaal, Villa Hondenkaravaan in Barendrecht,  Dierenboerderij Epe, verschillende dierentuinen, AllRoundAnimal Farm etc.  

Overbodig om te zeggen dat we hier op een positieve manier met een scala aan diersoorten trainen, waarbij het dierenwelzijn op de eerste plaats staat.

Praktijktrainingen

De vele praktijktrainingen naar de meest interessante (diergerelateerde) bedrijven en dan vooral de kijkjes achter de schermen zijn een waardevolle aanvulling. Het gevarieerde aanbod aan gastdocenten, van roofvogeltrainer, dierentuindierentrainer, paardentrainer, dolfijnentrainer en gastlessen van politieagenten bij de SSD, is onmisbaar voor de opleiding.

Mijn stokpaardjes om mensen te trainen een goede dierentrainer te worden zijn al jarenlang mijn eigen gefokte en in de huiskamer opgegroeide kippen. Met hen leer ik aankomende dierentrainers hoe belangrijk het is om op een positieve manier te trainen waarbij timing, geduld, kennis, vertrouwen en respect heel hoog in het vaandel staan. Als je in staat bent een kip te trainen, kun je ieder dier trainen, ja zelfs een mens!

Iedereen is welkom voor een opleiding aan de Dierentrainers Academie

Er is geen voorkennis vereist. Wel is een beetje kennis van de Engelse taal aan te raden. Dus of je nu werkzaam bent in het veld of gewoon geïnteresseerd bent in het gedrag en training van dieren of meer over je eigen huisdier te weten wilt komen, de band met elkaar wilt versterken, het maakt niet uit. Het enige wat we van je vragen is liefde voor dieren en de wil jezelf te ontwikkelen. De modules kun je in je eigen tempo volgen, waarbij je ondersteund wordt door up-to-date studiemateriaal, veelal wetenschappelijk onderbouwd. Na het volgen van een of meerdere modules zal je leven nooit meer hetzelfde zijn!

Wij zijn een klein en enthousiast team van professionals die je gaan verrijken met kennis over en het trainen van dieren. De opleiding wordt beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op. Een droom wordt een passie als je van je hobby je werk kunt maken!