Visie

De Dierentrainers Academie is ervan overtuigd dat het trainen van dieren, naast educatie, conservatie, onderzoek en verrijking behoort tot een essentieel onderdeel van goede dierverzorging en zou moeten worden opgenomen in een goed gedragsmanagement.

De kennis en vaardigheden die jij in opdoet tijdens de opleiding zijn van toegevoegde waarde aan het dierenwelzijn, waardoor de levensstandaard van dieren onder menselijke zorg toeneemt.

Dieren trainen bevordert een gezonde band tussen mens en dier, stimuleert natuurlijk gedrag en creëert een algemeen welbehagen waardoor dieren meer geluk in hun leven ervaren. Het is wetenschappelijk bewezen welzijn verhogend en stress verlagend.

De Dierentrainers Academie focust zich op de mentale en fysieke gezondheid van dieren door het verbeteren van jouw kwaliteiten en vaardigheden als dierentrainer.

Dit alles op basis van positieve bekrachtiging, volgens de leerprincipes en de laatste wetenschappelijk onderbouwde theorieën.

Veel contactmomenten en gastdocenten

Sinds 1 januari 2021 zijn de opleidingen in een nieuw jasje gestoken en geven we de theorielessen veelal online. Maar we hebben nog steeds de vele belangrijke contactmomenten waar de Dierentrainers Academie om bekend staat. Denk hierbij aan Aeres Training Centre Barneveld, zorgboerderij de Hoeve in Heeze, Dolfinarium Harderwijk, Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek, Villa Hondenkaravaan in Barendrecht,  Dierenboerderij Epe, verschillende dierentuinen, AllRoundAnimal Farm etc.