Kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden

Ik heb als doel om dierenwelzijn te optimaliseren.

Na mijn afstuderen aan de Willem de Kooning Academie in 2012 wist ik het zeker: ‘ik wil een hondenleven’. Vanuit vele bijbaantjes ben ik startkapitaal bij elkaar gaan sparen en een eigen hondenuitlaatservice begonnen. Vanaf het begin is het doel geweest om uiteindelijk een eigen gedragskliniek voor honden te hebben, waarbij diverse andere disciplines en specialisten aangesloten zijn én samenwerken. Want samenwerking zou wat mij betreft de norm moeten zijn. Overal, maar zéker binnen dierenland.

In maart 2021 is met de komst van een nieuw pand mijn droom gerealiseerd. Villa Hondenkaravaan: één locatie waar meerdere disciplines uit hondenland samen komen. Samen met mijn team hebben wij als doel om dierenwelzijn te optimaliseren. Naast het werken met mens en hond vind ik het namelijk het leukst om verbindingen te leggen en processen op te starten die als eenling niet gelukt zouden zijn. Naast trainer en gedragstherapeut in opleiding ben ik dan ook coach voor startende hondenemers.

Ik heb verschillende opleidingen gedaan bij diverse instituten: de Dierenbescherming, de Martin Gaus Academie, Dogvision en Tellington TTouch. Naast mijn werk voor De Hondenkaravaan ben ik ook actief als hondenbegeleider en tester voor Stichting Contacthond.

Ik run Villa Hondenkaravaan met veel plezier. Alle aspecten die ik belangrijk vind komen in mijn werk voorbij. Mijn doel is niet om het leven van ons mensen makkelijker te maken maar dat van de hond. In goede harmonie met elkaar natuurlijk, want mens en dier zijn samen een. Een band tussen beiden is onbeschrijfelijk mooi en haast niet in woorden uit te leggen. Dat voel je of dat voel je niet.

Hoewel bijna al mijn tijd gaat naar het bedrijf (want hobby en werk zijn bij mij één), vind ik af en toe nog tijd om te werken aan mijn fotografie. Via www.sharonvw.com verkoop ik artposters en exposeer ik zo nu en dan. Heel af en toe is er nog tijd voor werk in opdracht.

Al met al heb ik een heel gelukkig werkzaamleven!