Sonja van Leeuwen
(secretariaat en duizendpoot)

De wereld een stukje mooier en beter maken voor dieren.

Terwijl Toinny zich volop inzet voor goede trainingen en dierenwelzijn, houdt Sonja in het back office de overige ballen in de lucht.
Sonja was paraveterinair, had de Kattenacademie onder haar hoede, begon bij de DTA als docent katten, groeide verder als personal assistent van Toinny en zorgt inmiddels voor alles wat bij een back office hoort. Van stagebegeleiding tot het beantwoorden van mails en van voorbereiden van de studiemappen tot het aansturen van het hele team.

We noemen haar dus graag onze duizendpoot!

Oprichtster Katten Academie

Toinny en ik kennen elkaar al heel wat jaren en zijn elkaar nooit uit het oog verloren. In al die jaren hebben we een gezonde zakelijke band opgebouwd maar ook een warme vriendschappelijke. Daar waar nodig ondersteunen we elkaar om de wereld een stukje mooier en beter te maken voor dieren. Toinny heeft me gevraagd als docent kat en we gaan elkaar ontmoeten aan het Aeres Barneveld waar ik jullie alles ga vertellen over katten, hun gedrag en training.

Werkervaring en oprichting Katten Academie

Ik heb de Katten Academie opgericht, ben paraveterinair, kattentrimster en gediplomeerd gedragstherapeut voor hond en kat.
Na jarenlang als paraveterinair te hebben gewerkt ben ik gedragstherapeut geworden en heb ik samen met Sacha Gaus en Drs. Margit Bossard de opleiding tot Feline Gedragstherapeut opgericht bij de Martin Gaus Academie.

In 2015 ben ik zelfstandig verder gegaan met de Katten Academie. Samen met mijn Nederlandse collega-gedragstherapeuten streef ik naar meer begrip voor het normale, natuurlijke gedrag van katten en begeleid ik eigenaren hun kat beter te begrijpen.

Vanaf 1 april 2020 behoort de Katten Academie tot de Martin Gaus groep, die ondertussen is uitgegroeid naar een bredere Academie voor alle diersoorten. Ook hebben ze een keurmerk voor Dierenwelzijn, het Dierenwelzijns Keurmerk. Onderdeel van het keurmerk is de rol van de keurmerkdragers als leerbedrijf voor de studenten, de toekomstige dierprofessionals.

De Martin Gaus groep is onderdeel van Prins Edupet.

Sinds 2023 ben ik alleen nog als Kattentrimmer actief en help ik Toinny vanuit huis met de organisatie van de Dierentrainers Academie