TTouch

Iedere training is een belevenis en moet toegankelijk en toepasbaar zijn in het dagelijkse leven van eigenaren en hun dieren.

Toinny omschrijft mij als een mens met humor, groot inlevingsvermogen, treffende observaties, praktijkgericht en een enorme berg aan ervaring. Van elke training maak ik een bijzondere belevenis. En juist daarom ben ik gevraagd als gastdocent op te treden en kom ik ieder voorjaar met plezier vanuit Canada naar Nederland!

Tellington TTouch

Ik werk al jaren mee aan de ontwikkeling en verspreiding van Tellington TTouch®.

Deze methode is in de jaren ’80 ontwikkeld door mijn zus Linda Tellington Jones. Zij is ooit begonnen met paarden, maar al decennialang wordt TTouch® ook toegepast bij huisdieren als honden en katten. Ook wordt het steeds meer ingezet bij dierentuindieren. Door middel van het verminderen van stress (zowel lichamelijke, mentale als emotionele spanningen) verbetert het dierenwelzijn. De methode helpt o.a. bij angst en agressie gedrag en ondersteunt bij pijn en revalidatie. Daardoor zitten dieren beter in hun vel en bewegen evenwichtiger en bewuster.

Tellington TTouch® training wordt al zo’n 40 jaar gebruikt om dieren beter in balans te brengen.

Lezingen, trainingen en demonstraties

Sinds 1986 reis ik het grootste deel van het jaar om trainingen, lezingen en demonstraties te geven in Canada, USA, Europa, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Vooral de praktische kant van de Tellington Methode is mijn kracht. Ik ben begaan met hoe ik de Tellington technieken voor diereigenaren/verzorgers toegankelijk en toepasbaar kan maken in het dagelijkse leven.