Instructeur Team Hondenbrigade Nationale Politie

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd.

In 1999 heb ik als lid van de KNPV een aantal honden in het PH1 programma getraind voor de certificering. Na enkele jaren ben ik hiermee gestopt. In 2001 ben ik begonnen bij de Nationale Politie als hondengeleider. In 2006 startte ik als instructeur surveillancehonden bij Team Hondenbrigade in Haaglanden.

Het vak als instructeur is nooit klaar en een proces van continue blijven ontwikkelen. Na mijn hbo-opleiding heb ik Middle Management gestudeerd en participeerde ik in het puppy project bij mijn collega Dick Staal, werkzaam bij de SSD (Speur en Specialistische Dieren) van de Landelijke Eenheid. Ik heb 3 pups afgericht in het surveillancehondenprogramma die allen inzetbaar zijn in de operatie. Als keurmeester van de politie surveillancehonden leid ik ook keurmeesters op.

In 2018 heb ik de overstap gemaakt als instructeur bij politie-eenheid Midden Nederland Team Surveillance Honden, een van de initiators van het jonge honden project binnen de Nationale Politie. Daarnaast ben ik werkzaam als trainer binnen Poeldogs.

Ik heb veel ervaring opgedaan op het gebied van het gedrag van politiehonden herkennen en begrijpen, algemene basis africhting en algemene basisafrichting voor gevorderden. Ik heb de masterclass coach KNPV gevolgd en ben tevens Kynologisch Instructeur.

Ik heb diverse seminars gevolgd, o.a. bij Bob Bailey, Toinny Lukken (clickertraining) en Mario Verslype Dogtraining. Regelmatig ben ik bij Jens Frank van het Scandinavian Working Dog Institute (focustraining en progressieplannen) in Zweden.

Daarnaast geef ik al jarenlang seminars in Amerika en train instructeurs en hondengeleiders bij de politie in Michigan en Detroit. Ik verzorg verschillende opleidingen voor de Engelse Hondenbrigade van The Joint Operations Unit Dog Section in Birmingham. De laatste tijd hou ik mezelf vooral bezig met speuren en geurdetectie.

Je vindt in mij dan ook een gepassioneerde gastdocent en ik voel me thuis bij de Dierentrainers Academie!