Valkenier

Wie zijn passie volgt neemt afscheid van zijn weelde, maar krijgt er rijkdom voor terug.

Ik draag de Dierentrainers Academie een warm hart toe en ondersteun deze met een les over roofvogels en uilen. Daarnaast ben ieder jaar te vinden op Animal Event in Beekse Bergen waar ik de Academie ondersteun met alle voorkomende werkzaamheden.

Start van de liefde voor vogels

Als kind ben ik opgegroeid in Alphen a/d Rijn, de thuisbasis van vogelpark Avifauna. In het park stond onder een kastanjeboom een grote volière met Oehoes. Omdat ik wilde weten of deze dieren nachtdieren waren, klom ik ‘s avonds over het hek om stilletje om de grote uilen te kunnen observeren. Inmiddels zijn de kastanjeboom en de volière verdwenen, maar is de passie voor de vogels altijd gebleven.

Toen mijn zoon zo oud was als ik destijds, heb ik hem meegenomen naar de plek waar mijn passie was ontstaan. Tijdens de vrije training, waar geen publiek bij aanwezig was, kwam er een Oehoe over de grote vijver aanvliegen, die spontaan naast ons kwam zitten. Dit was voor mij het teken dat we hiermee door moesten gaan.

Deze weg ben ik ingeslagen onder het motto: “Wie zijn passie volgt neemt afscheid van zijn weelde, maar krijgt er rijkdom voor terug.”

Zoektocht “Geheim van Mevrouw de Uil”

En zo begon de zoektocht naar het ‘Geheim van Mevrouw de Uil’. Deze zoektocht bleef niet beperkt tot Nederland, maar leidde ook tot opleidingen in o.a. België, Duitsland, Engeland en landen buiten Europa.

In 2010 kwam ik in contact met Sem Keetman, een lief mannetje met helaas een korte levensverwachting. Ook hij had een passie voor dieren en kon ik zijn korte leven veraangenamen met de vrije vlucht van mijn vogels. Deze bijzondere periode en vriendschap maakte dat ik me ben gaan verdiepen in de omgang van dieren met kinderen met een ziekte of beperking en ouderen in de zorg.

Stichting Happy Wings

Inmiddels is hieruit Stichting Happy Wings ontstaan en werk ik, samen met mijn zoon, dagelijks met kinderen met een beperking en bezoeken wij regelmatig ouderen in de zorg. Hierbij worden wij ondersteund door onze zorgkinderen die inmiddels zelfstandig de vogels vliegen.

Voor de toekomst zijn wij bezig met het realiseren van een zorgboerderij, zodat al onze doelgroepen de mogelijkheid kunnen krijgen om kennis te maken met onze vogels.

Voor meer informatie zie www.happywings.nl