Konijnen & Paarden

Net als mensen zijn paarden unieke persoonlijkheden om met verschillende situaties om te gaan.

Passie voor dieren

Als klein kind al wilde ik alles weten over dieren en hun gedrag en mijn beroep daarvan maken. Mijn grootste passie zijn paarden gebleken. Deze hebben altijd een enorme aantrekkingskracht op me gehad. Vanaf het eerste moment dat ik een paard zag, wilde ik in de buurt van deze fantastische dieren zijn. Helaas vond mijn vader dat toen een minder goed idee, dus werd ik veroordeeld tot het over slootjes springen om een pony te aaien, of lijdzaam toekijken hoe anderen reden. Ik verslond alle boeken welke maar enigszins met paarden te maken hadden.

Op mijn vijftiende nam ik een krantenwijk zodat ik zelf mijn paardrijlessen kon betalen. Ik genoot van het rijden, maar vond op de manege niet de verbinding die ik zocht. Mijn droom van samen genieten, galopperend door bos en duin met de wind door manen en haren was ver te zoeken in de eindeloze rondjes die we door de binnen rijbaan reden. Ik stortte me vervolgens volledig op waar ik dacht dat mijn toekomst lag: vliegtuigen.

Opleidingen

Nadat ik mijn studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek had afgerond belandde ik in Zweden in de auto-industrie. Pk’s maar dan anders. Ik kwam nauwelijks in contact met paarden, maar het bleef kriebelen. In 2009 kwam ik in Noord-Brabant terecht voor een baan bij een ander groot internationaal bedrijf en werden paarden mijn obsessie.

Paardenworkshop, cursussen en opleidingen

Ik nam weer paardrijles en volgde de ene paardenworkshop, cursus en opleiding na de andere. Gelukkig bleek er in de loop van de tijd heel wat veranderd in de paardenwereld en werd er bewuster omgegaan met het gedrag en het welzijn. Hun signalen worden serieuzer genomen. Er valt nog steeds veel terrein te winnen, maar het aantal amazones en ruiters die op een bewustere manier met hun paard omgaat groeit met de dag.

Paarden zijn, net als mensen, unieke persoonlijkheden met hun eigen rugzakjes, voorkeuren en manieren om met verschillende situaties om te gaan. 

Geen idee met hoeveel paarden ik de afgelopen jaren gewerkt heb maar het zijn er honderden. Ik ging me meer verdiepen in het gedrag en hoe je deze in combinatie met de eigenaar kunt ondersteunen om zo de onderlinge relatie te verbeteren. 

Gedragstherapeut voor paarden en konijnen

Paarden niet de enige dieren die me fascineren. Al jaren deel ik mijn huis en tuin met twee konijnen, Silver en Angel, die 24 uur per dag los rondlopen. Mijn diploma aan de Tinley Academie tot Gedragstherapeut voor Paarden heb ik aangevuld met het diploma Gedragstherapeut voor Konijnen. 

Coach met Paard als Spiegel

Ik ben afgestudeerd als Coach met Paard als Spiegel en als Instructeur Paard & Gedrag (ORUN Niveau 3 opleiding), erkend door KNHS en NOC*NSF. Verder ben ik Centered Riding Instructeur Level I. Door middel van mijn bedrijf genaamd ‘Very Important Horse’, draag ik graag kennis en ervaring over aan jou. Dat doe ik zowel via mijn gedragstrainingen en -consulten, als via de coaching trajecten die ik onder de vlag “Man en Paard coaching’ aanbied. 

Konijnenbezitters help ik via ‘Konijnenproblemen opgelost’. Ook voor lezingen, presentaties, gastlessen, blogs en artikelen over deze onderwerpen ben je bij mij aan het goede adres. Als gasdocent aan de Dierentrainers Academie help ik je graag om een betere band met je paard, konijn en/of jezelf te krijgen!