Zeezoogdierentrainer Dolfinarium Harderwijk

Je moet blijven leren en ontwikkelen om jezelf en je kennis te verbeteren.

Zolang ik me kan herinneren heb ik een passie voor dieren. Nooit heb ik twijfel gehad waar ik mijn beroep van wilde maken. Het moest iets met dieren zijn, waarbij mijn voorkeur altijd is uitgegaan naar exotische diersoorten, ze fascineren me.

Na het afronden van mijn opleiding Dierverzorging en -Management ben ik fulltime gaan werken in de dierentuin waar ik tijdens mijn opleiding in de weekenden al werkte. Hierdoor heb ik al enige ervaring op kunnen doen met exotische diersoorten.

In 2011 begon mijn buitenlandse avontuur toen ik naar Curaçao verhuisde om daar te gaan werken met dolfijnen in de dolfijn-ondersteunende therapie. Hier heb ik drie jaar met veel plezier gewerkt en vooral ook veel geleerd. Vervolgens kreeg ik op Tenerife de kans om met orka’s te werken en mezelf verder te ontwikkelen.

Inmiddels werk ik alweer vele jaren met dolfijnen in het Dolfinarium Harderwijk. Mede daardoor heb ik de kans gekregen me te specialiseren in zeezoogdieren, hun gedrag en vooral de zorg over hun mentale en fysieke welzijn.

Ik ben absoluut voorstander van het blijven leren en ontwikkelen en streef er altijd naar om mijn kennis te verbeteren. Hierdoor kan ik nog betere zorg bieden aan de dieren onder mijn verantwoordelijkheid. Mijn opgedane kennis deel ik graag met anderen en ik leer ook graag van andermans ervaringen. Ik ga graag naar congressen in zowel binnen- als buitenland om mezelf te verdiepen in gedrag en welzijn.

In mijn ogen is de zorg voor het welzijn van dieren, zowel fysiek als mentaal, een continu proces. Wat we een aantal jaar geleden zeker dachten te weten kan nu alweer achterhaald zijn. Een open houding is dan ook fundamenteel in dit vak.

Toinny en ik hebben elkaar leren kennen in het Dolfinarium Harderwijk waar we jarenlang collega zeezoogdierentrainers zijn geweest en ik kan alleen maar toejuichen hoe zij de dierenwereld vooruithelpt door haar kennis en ervaringen te delen. Er is nog erg veel werk te verzetten wat betreft de benadering en omgang met dieren. Ik vind het mooi om te zien dat Toinny dit met de Dierentrainers Academie opgepakt heeft. Hier draag ik graag aan bij!