Mijn visie kleurt zich door een persoonsgerichte benadering, waarbij ik altijd op zoek ben naar het verhaal achter mens en dier.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als psycholoog binnen een ggz instelling in Eindhoven. Binnen de specialistische ggz behandel ik hier mensen met angst- en stemmingsklachten, persoonlijkheidsstoornissen en eetproblematiek.

Als jong meisje werd ik al gegrepen door de verhalen van anderen, hun gedrag en emoties. Ik wist dan ook op jonge leeftijd dat ik psychologie wilde gaan studeren. Aan de Universiteit van Utrecht rondde ik in 2011 met succes mijn masteropleiding klinische en gezondheidspsychologie af. In de jaren hierna heb ik mijzelf verder ontwikkeld binnen onder andere de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en volgde ik de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog.

Naast mijn passie voor psychologie heb ik altijd een grote liefde voor dieren gehad en in het bijzonder paarden. Deze twee dingen kwamen voor mij samen in de opleiding Equitherapie die ik gevolgd heb. Een therapievorm met het paard als co-therapeut, waarbij zijn dierlijke eigenschappen doelgericht worden ingezet om het therapieproces te bevorderen. Ook ben ik enkele jaren werkzaam geweest voor Stichting Sam, binnen de dolfijntherapie voor kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblemen.

Mijn visie als psycholoog kleurt zich door een persoonsgerichte benadering, waarbij ik altijd op zoek ben naar het verhaal achter de persoon. Mijn overtuiging is dat ieder gedrag en probleem te begrijpen valt vanuit de unieke context van de persoon, gevormd door alle bio psychosociale factoren die hierop van invloed zijn.

De Dierentrainers Academie heeft mij gevraagd om studenten te helpen beter in hun kracht te komen door meer te weten te komen en te begrijpen hoe het menselijk én het dierlijk brein werkt. Het inzetten van deze kennis komt ten goede als het gaat om leren op een positieve manier bij het trainen van dieren.