Het welzijn van dieren staat bij mij hoog in het vaandel welke ik door mijn betrokkenheid en gedrevenheid zo optimaal mogelijk nastreef.

Ik heb al ruim 34 jaar ervaring met het werken met olifanten in de dierentuinwereld. Als dierenverzorger ben ik de laatste 19 jaar voornamelijk werkzaam in het aansturen van de olifantenafdeling in o.a. Ouwehands Dierenpark. Mede daardoor ben ik doorgegroeid naar een betrokken en professionele teamleider, die veel waarde hecht aan een juiste organisatie in relatie met dieren onder menselijke zorg.

Doordat ik praktisch ingesteld ben, ben ik in staat via een persoonlijke aanpak het dagelijks beleid uit te dragen, zowel op de olifantenafdeling als op de bijbehorende stafafdeling. In een dierentuin is het werken in teamverband heel belangrijk en mede daarom ben ik overtuigd van de kracht van een goed team.

Het welzijn van de dieren staat bij mij hoog in het vaandel welke ik door mijn betrokkenheid en gedrevenheid zo optimaal mogelijk nastreef. Dit sluit naadloos aan bij de missie en visie van de Dierentrainers Academie. Ik ben dan ook blij een van de gastdocenten te mogen zijn. Op deze manier kan ik mijn passie voor dierentuindieren en kennis over hun training en welzijn nog beter uitdragen aan de studenten van de Dierentrainers Academie!

Mijn specialiteit ligt vooral in voetverzorging bij olifanten, trainen en adviseren van hun verzorgers en het zelf trainen van de olifanten. Dit alles gebeurt met het Protected Contact managementsysteem. Hierbij zijn de trainer en de olifant niet in hetzelfde verblijf maar kunnen wel contact maken met elkaar via een veilige barrière. De olifant kan hierbij zelf besluiten om tijdens de training te blijven of weg te gaan.

Ik heb jarenlang ervaring opgedaan over olifanten heropvoeden, geboortes begeleiden, medische handelingen zoals het afnemen van bloed, ultrasound onderzoek, etc. Daarnaast ben ik bedreven in olifanten transporten, werken met bullen (stieren), begeleiden van succesvolle introducties, huisvesting en inrichting van verblijven.

Tijdens jullie praktijktraining in Ouwehands Dierenpark gaan we elkaar ontmoeten en zal ik jullie voorstellen aan de olifanten. Daarna laat ik jullie een training zien van heel dichtbij. En geloof me, ze zijn heel majestueus en echt heel groot!