Kapsonesmakrelen…
Gepubliceerd op: 30 april 2019

…en andere verhalen over het trainen van dieren

In 2018 ontmoette ik Janine Verschure tijdens een interview bij mij thuis over het trainen van kippen. Aan het eind uitte ik mijn wens om nog eens een boek te schrijven over mijn leven als dierentrainer. Ik heb zoveel mooie verhalen te vertellen… Maar dat maakt je nog geen schrijver!

Janine heeft een bult aan schrijverservaring, werkt voor een groot aantal dierenbladen en is uitgever van het blad Kattenmanieren en HorsePower. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, onder andere over paarden, geiten en katten.

Samen hebben we er een meesterwerkje van gemaakt, een schitterend autobiografisch boek met een keur aan ontroerende verhalen over mijn vak als dierentrainer. Met een lach en een traan. En soms rode oortjes!

Naast deze verhalen ook heel veel wetenswaardigheden over het trainen van dieren op een positieve manier, met vele voorbeelden, getraind volgens het door mij ontwikkelde DTA 7-Stappenplan in dierentraining.

Met een voorwoord door Gertwim de Haas (directeur Aeres MBO Barneveld) en Marten Foppen (voormalig directeur Dolfinarium Harderwijk)

Inspiratie

Hij stond vooraan in de rij te wachten voor de deur van de Koepel, ongeduldig. De Koepel is de grote hal in het Dolfinarium Harderwijk waar de dolfijnenshows gegeven worden. Ik had deze dag de eer – voordat ik samen met de dolfijnen het water in ging – om de gasten welkom te heten. De deur ging open en hij wurmde zich er als eerste doorheen.

Een beer van een vent was het, met een buik die over zijn broekriem hing en een ruige kop. Met grote stappen kwam hij op me af. Hij stak zijn grote ruwe hand uit en na een kort moment van schrik sloeg de opluchting toe: hij wilde me gewoon een hand geven. Hij was van het type bouwvakker of havenwerker maar ’t zou ook zomaar een boer kunnen zijn.

Toen hij begon te praten verraadde hij dat dat laatste waarschijnlijk niet het geval was: deze man was duidelijk geboren en getogen in Amsterdam. Hij praatte niet, hij schreeuwde: ‘Hee wijfie,’ riep hij, ‘hoe laat gaan ze springen? Die kapsonesmakrelen?’

Recensies

Er zijn al verschillende recensies geschreven over Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren.

Magazine Onze hond, september 2019
Praktijk voor kattengedrag, juni 2019

Meer nieuws:

30 nascholingspunten workshop Een Click met Kippen

De 1-daagse workshop ‘Een Click met Kippen’ is vanaf nu geaccrediteerd door de CKI (Commissie Kynologisch Instructeur) van de Raad van Beheer met 30 nascholingspunten in de categorie A. Wil je serieus aan de slag en je trainingsvaardigheden verbeteren als bijvoorbeeld...

Lees meer
Echt contact met je kat

Interview Toinny Lukken in Kattenmanieren Natuurlijk: er zijn einzelgängers die nauwelijks prijs stellen op menselijk gezelschap, maar in de regel mag je ervan uitgaan dat jouw kat het fijn vindt om aandacht van jou te krijgen. Dat kan door hem voer of een aai over...

Lees meer
Interview met Toinny Lukken van Dierentrainers Academie

Hester Tielrooy heeft me uitgedaagd om in een Zoom meeting te vertellen over mijn passie: mensen inspireren om verbinding te maken met hun dier(en). Nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd! Ik vertel graag over mijn vak als dierentrainer en het opleiden van mensen...

Lees meer