Robert van Schie

Dè Specialist voor Dierentrainers

Ik draag mijn kennis en ervaring over, zodat het dierenwelzijn verbetert!

Robert heeft een bedrijf in praktijk coaching voor dierverzorgers. Hij is ook één van de docenten van de Dierentrainersacademie. Robert is een inspirerende aanvulling op ons team, dankzij zijn jarenlange ervaring, ontwikkeling en kennis op gebied van dierenwelzijn.

“Ik ken Toinny uit het Dolfinarium. Op mijn 15e ben ik begonnen als dierverzorger op het Dolfinarium. In 1995 heb ik een jaar als dolfijnen- en zeeleeuwentrainer gewerkt in Park Astrix in Frankrijk en het jaar erop in Holidayworld op Gran Canaria als zeeleeuwen trainer. Twee uitersten als het gaat over dier-training/welzijn. 
Mooie leermomenten die ik steeds bij me draag als ik dieren ga trainen.

De jaren daarna werkte ik op het Dolfinarium bij team Vinpotigen. Als supervisor op (bijna) alle afdelingen stond ik voor mooie uitdagingen; Nieuwe voorstellingen bedenken, het trainen van de dieren voor deze voorstellingen, research training, dieren geestelijk uitdagen (met bijna onmogelijke gedragingen), maar ook medische trainingen.

Ik ben altijd bezig om mijzelf verder te ontwikkelen in dier-training/welzijn. Ik haalde o.a. certificaten bij de Martin Gaus Academie, deed opdrachten in buitenlandse dierentuinen en specialiseerde mijzelf in exotische dieren.
Inmiddels heb ik dus mijn eigen bedrijf in coaching, geef ik gastlessen en presentaties op scholen en bedrijven over gedrag bij dieren en ben ik een carving bedrijf begonnen. Hier geef ik onder andere workshops waarin deelnemers natuurlijke verrijking maken voor dieren. Ook hiermee kunnen we het dierenwelzijn verbeteren in dierentuinen.

Ik hoop jou een keer tegen te komen tijdens een les bij de Dierentrainersacademie!”