Ineke Bos

Ineke Bos

Ik zit al jaren in het vak als kynologisch gedragstherapeut en begon mijn carrière in 1992 waar ik 8 jaar gastgezin ben geweest voor Stichting Hulphond. Daar trainde ik voornamelijk de signaalhonden vanaf 8 weken oud tot en met de plaatsing bij dove eigenaren. In 1997 heb ik bij O&O mijn diploma tot kynologisch instructeur behaald. Daarna ben ik ruim 10 jaar trainster geweest bij een hondenschool. In 2000 slaagde ik voor mijn opleiding tot kynologisch gedragstherapeut bij Dogvision waarna ik werkzaam werd als administratief medewerker bij Kynotrain.

Het werken met honden beviel me zo goed dat ik in 2001 mijn eigen hondenschool genaamd DOGside gestart ben. Vanaf 2001 tot heden ben ik kynologisch adviseur bij dierenopvang Maasland in Oss. Ik heb ervaring met verschillende soorten hondenrassen en ben de trotse eigenaar van een kruising uit een asiel (Bodequenjo). Ik verzorg accreditaties van diverse ledengroepen zoals de SPPD (Stichting Plaform Professionele Diergedragsdeskundigen)

Eigenaar Toinny Lukken van de Dierentrainers Academie heeft mij gevraagd ondersteuning te bieden bij het up-to-date houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van o.a. wetenschappelijke literatuur, een onmisbare aanvulling voor de opleidingen tot Expert Dierentrainer.