Gedragstherapie

Gedragstherapie voor honden, dierentuin-, kinderboerderij- en landbouwhuisdieren


Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH)
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo_Gecertificeerd_Gedragstherapeut.png


Geregistreerd Docent Kort Beroepsonderwijs

Honden

Een hond als huisdier is niet meer weg te denken in onze samenleving. Het is een trouwe kameraad, speels en betrouwbaar. Goede communicatie tussen jouw als eigenaar/verzorger en de hond is een must om plezierig naast en met elkaar te kunnen samenleven. Helaas gaat het ook wel eens mis en ondervind je hinder van het probleemgedrag van jouw hond. Deskundig advies en hulp zijn dan geboden om het gedrag van je hond om te buigen naar gewenst gedrag. Voor de samenleving maar zeker ook voor jullie zelf om het leven samen weer tot een plezier te maken.

Hierbij moet je denken aan vernielen, onzindelijkheid, niet alleen kunnen zijn, trekken aan de riem, ongehoorzaamheid, overmatig blaffen, angst en agressie zoals uitvallen naar andere honden of mensen. Op dat moment is het fijn als je hulp kunt krijgen van een gediplomeerde gedragstherapeut en dan het liefst een met veel ervaring en kennis en altijd op een diervriendelijke manier.

Ik ben Kynologisch Instructeur vanaf 2004, Kynologisch Gedragstherapeut vanaf 2006 en afgestudeerd bij Dogvision, toentertijd nog in samenwerking met de Hogeschool van Hall/Larenstein in Leeuwarden. Mijn werkervaring is enorm groot, mede doordat ik de Dierentrainers Academie run en dierentrainers opleid. Ik geef veel les in dierentuinen aan dierenverzorgers op het gebied van dierentrainingen, veelal om de gezondheid te waarborgen, het dierenwelzijn te verhogen en stress te verlagen. Ik ben een graag geziene hulpverlener als het gaat om uiteenlopende gedragsproblemen bij honden. Daarnaast werk ik veel samen met o.a. de Nationale Politie afdeling Speur- en Specialistische Dieren en Surveillancehonden en ben jarenlang Hoofd Gedragscommissie voor de Briard Vereniging Nederland geweest.

Ik ben mede-auteur van het boek: ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’ bij uitgeverij Elmar.

Ben je op zoek naar hulp voor je hond?

Neem dan gerust contact op: t.lukken@dierentrainersacademie.nl
06 23 40 70 33

Dierentuindieren

Het klinkt vreemd, gedragstherapie voor dierentuindieren, maar ook dierentuindieren kunnen wel eens ongewenst gedrag vertonen. Om het dierenwelzijn te waarborgen is het wenselijk dat je als dierenverzorger hulp kunt krijgen om dit op een diervriendelijke manier op te lossen. Veelal is het aanbieden van een korte training al voldoende om de angel uit het probleem te halen. Door mijn schat aan ervaring in het werken met dierentuindieren ben ik in staat in korte tijd verbeteringen aan te brengen, samen met jou als dierenverzorger.

Daarnaast is het trainen van dieren wetenschappelijk bewezen welzijnsverhogend en stressverlagend. Het geven van advies over gezondheidstrainingen is mijn stokpaardje.

Ben je op zoek naar hulp voor je dierentuindier?

Neem dan gerust contact op: t.lukken@dierentrainersacademie.nl
06 23 40 70 33

Kinderboerderij- en landbouwhuisdieren

Kinderboerderij dieren en/of landbouwhuisdieren zijn nou niet de meest voorkomende dieren waar je als verzorger en/of eigenaar hulp voor inroept als het gaat om ongewenst gedrag. Door mijn jarenlange ervaring in het trainen van velerlei dieren en als gediplomeerd gedragstherapeut kan ik hulp bieden en samen met jou kijken naar een oplossing om zo het welzijn van jouw kinderboerderij dier en/of landbouwhuisdier te verhogen.

Neem gerust contact op: t.lukken@dierentrainersacademie.nl
06 23 40 70 33