Gedragstherapie voorhondenGedragstherapie voordierentuindierenGedragstherapie voorkinderboerderij- en landbouwhuisdieren
Kynologisch Gedragstherapeut
Ik heb ruim 40 jaar ervaring in het trainen van allerlei soorten dieren en ben sinds 2007 gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut. Daarnaast ben ik sinds 2004 Kynologisch Instructeur. Ik geef les aan je op basis van vertrouwen, samenwerking en respect. We vullen elkaar aan als het gaat om informatie over je hond en zijn welbevinden. Ik denk mee in de toekomstige processen en deel mijn ervaring en kennis met je met een vleugje humor.
Ik werk met open vizier, ben zeer ruimdenkend en toegankelijk op het gebied van het doorgeven van mijn kennis en zie jouw probleem als mijn uitdaging. Ik sta bekend als vriendelijk, kundig, open minded, creatief denkend en handelend, empathisch en ondernemend en schrik niet terug van een onverwachte situatie!
Ben jij op zoek naar hulp voor je hond? Neem dan contact met mij op via whatsapp of email.
Honden
Een hond als huisdier is niet meer weg te denken in onze samenleving. Het is een trouwe kameraad, speels en betrouwbaar. Goede communicatie tussen jou als eigenaar/verzorger en de hond is een must om plezierig naast en met elkaar te kunnen samenleven. Helaas gaat het ook wel eens mis en ondervind je hinder van het probleemgedrag van jouw hond. Deskundig advies en hulp zijn dan geboden om het gedrag van je hond om te buigen naar gewenst gedrag. Voor de samenleving maar zeker ook voor jullie zelf om het leven samen weer tot een plezier te maken.
Hierbij moet je denken aan vernielen, onzindelijkheid, niet alleen kunnen zijn, trekken aan de riem, ongehoorzaamheid, overmatig blaffen, angst en agressie zoals uitvallen naar andere honden of mensen. Op dat moment is het fijn als je hulp kunt krijgen van een gediplomeerde gedragstherapeut en dan het liefst een met veel ervaring en kennis en altijd op een diervriendelijke manier.
Hoe ziet een consult er uit?
Werkwijze
Vaak begint ons eerste contact met een telefoongesprek of een mail waarbij je uitlegt wat het probleem is met jouw hond. We maken hierop een afspraak voor een consult bij jullie thuis. Ik stuur je digitaal een vragenformulier toe. Uiterlijk 1 dag voor het consult stuur je deze digitaal terug. Dat geeft me voldoende tijd mezelf goed voor te bereiden op ons consult.
Een eenmalig consult varieert van 2 tot 4 uur. Hierin analyseer ik de motivatie, houding en het gedrag van jouw hond, jullie interactie, de eventueel gevolgde trainingen, de achtergrond van het probleem en de leefomgeving. Ik stel een diagnose en een behandelplan op. Indien ik het vermoeden heb dat er lichamelijk lijden ten grondslag van het gedragsprobleem ligt, of het gewenst vindt gedragsmedicatie in te zetten, vraag ik toestemming om contact op te mogen nemen met je dierenarts. Mochten we samen besluiten gedragsmedicatie in te zetten, begeleid ik je daarin. Medicatiekosten vallen buiten de consultprijs.
Tijdens mijn huisbezoek laat ik zien hoe je de therapie stapsgewijs kunt toepassen met je hond. Als kynologisch instructeur en gedragstherapeut begeleid ik de training hierin. Op die manier krijg je niet alleen theoretische, maar ook praktische kennis over het probleem en de oplossing. Je krijgt een kort verslag van het consult en hand-outs gericht op de therapie. Je krijgt een prognose met betrekking tot het probleemgedrag.
Een therapie vraagt inspanning van mij maar ik vraag ook inspanning van jou (en je hond). Nadat je 3 weken consequent met je hond hebt getraind neem ik telefonisch contact met je op. Hierbij vertrouw ik erop dat je de therapie, zoals besproken in ons consult, opgevolgd hebt. We bespreken de voortgang, beantwoorden wederzijdse vragen en pas ik, indien nodig, de therapie aan. Na nog eens 3 weken herhalen we dit contact. In veel gevallen is het probleem opgelost of op zijn minst beheersbaar.
In enkele gevallen kan het zijn dat het probleem zo diep geworteld ligt dat bovenstaande werkwijze helaas niet afdoende is. Dan doe ik het voorstel tot een vervolgconsult. Hierbij overleggen we samen de mogelijkheden met betrekking tot een vervolgtherapie. Dit valt niet onder de totaalprijs van het basisconsult.
Natuurlijk mag je bij calamiteiten en/of vragen die niet kunnen wachten tot ons telefonisch consult contact met me opnemen.
Kosten
De kosten voor het totaalconsult zoals hierboven beschreven bedragen € 255,- exclusief reiskosten 0,25 ct per kilometer bij 10 km of meer. Tot 10 km is gratis.
Gemiddeld zijn we ruim 10 uur met elkaar in contact hiervoor. Na het consult maak een kort verslag voor je en stuur je hand-outs toe. Dit zijn korte verhaaltjes waarin ik nog een duidelijk uitleg wat we tijdens het consult besproken hebben. Op die manier kun je alles nog eens rustig nalezen en heb je een leidraad voor je trainingen.
Dierentuindieren
Het klinkt vreemd, gedragstherapie voor dierentuindieren, maar ook dierentuindieren kunnen wel eens ongewenst gedrag vertonen. Om het dierenwelzijn te waarborgen is het wenselijk dat je als dierenverzorger hulp kunt krijgen om dit op een diervriendelijke manier op te lossen. Veelal is het aanbieden van een korte training al voldoende om de angel uit het probleem te halen. Door mijn schat aan ervaring in het werken met dierentuindieren ben ik in staat in korte tijd verbeteringen aan te brengen, samen met jou als dierenverzorger.
Daarnaast is het trainen van dieren wetenschappelijk bewezen welzijnsverhogend en stressverlagend. Het geven van advies over gezondheidstrainingen is mijn stokpaardje.
Deze therapie is maatwerk. Ben jij op zoek naar hulp voor dierentuindieren? Neem dan contact met mij op via whatsapp of email.
Deze therapie is maatwerk. Ben jij op zoek naar hulp voor kinderboerderij- en/of landbouwhuisdieren? Neem dan contact met mij op via whatsapp of email.
Kinderboerderij- en/of landbouwhuisdieren
Kinderboerderij dieren en/of landbouwhuisdieren zijn nou niet de meest voorkomende dieren waar je als verzorger en/of eigenaar hulp voor inroept als het gaat om ongewenst gedrag.
Door mijn jarenlange ervaring in het trainen van velerlei dieren en als gediplomeerd gedragstherapeut kan ik hulp bieden en samen met jou kijken naar een oplossing om zo het welzijn van jouw kinderboerderij dier en/of landbouwhuisdier te verhogen.
Reviews
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}