Esther Bakker

Trainer schapen, konijnen en Pony’s

De wereld een stukje mooier en beter maken voor dieren.

Tijdens de praktijkdagen aan mijn Dierenboerderij in Epe ben ik één van jouw gastdocenten.

Door mijn passie voor dieren ben ik mij verder gaan verdiepen in diergedrag en leermethodieken bij de Dierentrainers Academie. Ik heb de module Dierentrainer met succes afgerond en vond het een absolute verrijking van mijn kennis! Juist het werken met verschillende dieren is zo leuk en leerzaam. Het mooie is dat ieder dier te trainen is. Ik heb me vooral verdiept in het trainen van boerderijdieren zoals schapen en konijnen. Daarnaast zijn het houden en trainen van paarden en pony’s een uitgegroeide hobby van me en ik geef dan ook met regelmaat les in paardrijden en mennen. Tijdens jullie praktijkdag ga je hier ook zelf mee aan de slag.

In Toinny heb ik iemand gevonden met dezelfde missie en passie: “De wereld een stukje mooier en beter maken voor dieren” en dat maakt onze samenwerking compleet.

Bekwaam paardeninstructeur

Vanaf mijn 16e ben ik, naast mijn studie, gaan werken in de paardenwereld. Dat was een mooie en leerzame tijd. Ik deed o.a. ervaring op bij een stoeterij met Arabische paarden, een menstal, een handelstal en manegebedrijf.

Omstreeks mijn 25e ben ik mij gaan bekwamen als instructeur en tot op heden geef ik met veel plezier en inzet les aan volwassenen en kinderen. Het welzijn van het paard en het samen genieten staan daarbij voorop. Ook adviseer en begeleid ik graag mensen op het gebied van omgang met paard, verzorging, voeding en passend harnachement (het optuigen van het paard *red.)

Dierenboerderij Epe

Als kleuter werd ik op een dikke shetlander gezet en daar is het allemaal mee begonnen. Mijn passie paarden en paardrijden vond daar zijn roots en is “a way of life” geworden.

Nu woon ik in Epe en heb ik, samen met mijn vriendin, de Dierenboerderij, een van de praktijklocaties van de Dierentrainers Academie. Momenteel hebben we paarden, schapen, konijnen en kippen en deze zorgen voor een gezonde invulling van de dag. Niets is leuker dan mensen opleiden tot een betere dierentrainer en onze dieren helpen je daar graag bij. Wij heten jullie dan ook van harte welkom!