Tomi Dijkema

gediplomeerd hondentrainer en gedragsdeskundige voor honden

Het bewaken van het welzijn van de therapiehonden.

Ik ben Tomi Dijkema, gediplomeerd hondentrainer en gedragsdeskundige voor honden.

Ik maak sinds zeven jaar deel uit het MT van Stichting Contacthond (www.contacthond.nl).

Ik heb in diverse disciplines gewerkt als hondenbegeleider in samenwerking met verschillende therapeuten.

Mijn werk bestaat verder o.a. uit het aansturen van mijn collega-hondenbegeleiders, het inzetten en monitoren van de therapiehonden tijdens de dagbesteding, het behandelen van volwassen met extreme angst voor honden m.b.v. onze therapiehonden, en als Projectleider Academie het opzetten en uitvoeren van de Opleiding Therapiehondbegeleider van de Academie van Stichting Contacthond en het begeleiden van diverse workshops.

(Stichting Contacthond zet sinds 2007 speciaal opgeleide honden in als bijzonder hulpmiddel bij kortdurende therapie- en coachingtrajecten. Met onze therapiehonden wordt o.a. gewerkt aan verbetering van spraak, motoriek, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Honden oordelen niet, zijn aaibaar en reageren direct op lichaamstaal. Al onze therapiehonden worden streng geselecteerd en getest op karakter en gedrag en zorgvuldig getraind. Het ras of de grootte van de hond maakt niet uit, het karakter des te meer.)

Mijn presentatie gaat over het bewaken van het welzijn van de therapiehonden tijdens, maar ook voor en na het werk, en welke rol training daarin kan spelen.