Boek Kapsonesmakrelen

Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren


Door Janine Verschure en Toinny Lukken

Hoe het begon
In 2018 ontmoette ik Janine Verschure die bij mij thuis een interview kwam doen over het trainen van kippen. Aan het eind hiervan uitte ik mijn wens om nog eens een boek te schrijven over mijn leven als dierentrainer. Ik heb zoveel mooie verhalen te vertellen.. Maar dat maakt je nog geen schrijver! Janine heeft een bult aan schrijverservaring, werkt voor een groot aantal dierenbladen en is uitgever van het blad Kattenmanieren en HorsePower. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, onder andere over paarden, geiten en katten.

 

Samen hebben we er een meesterwerkje van gemaakt, een schitterend autobiografisch boek met een keur aan ontroerende verhalen over mijn vak als dierentrainer. Met een lach en een traan.

Onervaren en even onverschrokken stak ik als 20-jarige mijn hoofd in de bek van een orka. Dat was voor mij de aftrap naar een lange carrière, waarin ik een keur van dieren trainde met wel een duidelijke doelstelling: het welzijn van dieren onder menselijke zorg verbeteren en stress reduceren. Bovendien moet het ook leuk zijn voor het dier. De verhalen in dit boek gaan over zeezoogdieren (orka’s, dolfijnen, zeeleeuwen), dierentuindieren (apen, olifanten, giraffen, tijgers), erfdieren (geiten, paarden, kippen, koeien) en huisdieren (honden, katten, goudvissen). Leerzame en vermakelijke geschiedenissen.

Naast deze verhalen ook heel veel wetenswaardigheden over het trainen van dieren op een positieve manier, met vele voorbeelden, getraind volgens het door mij ontwikkelde 7 Stappenplan in dierentraining.

Met een voorwoord door Gertwim de Haas (directeur Aeres MBO Barneveld) en Marten Foppen (voormalig directeur Dolfinarium Harderwijk)

Hoe dit boek aan zijn titel komt

Hij stond vooraan in de rij te wachten voor de deur van de Koepel, ongeduldig. De Koepel is de grote hal in het Dolfinarium Harderwijk waar de dolfijnenshows gegeven worden. Ik had deze dag de eer -voordat ik samen met de dolfijnen het water in ging- om de gasten welkom te heten. De deur ging open en hij wurmde zich er als eerste doorheen. Een beer van een vent was het, met een buik die over zijn broekriem hing en een ruige kop. Met grote stappen kwam hij op me af. Hij stak zijn grote ruwe hand uit en na een kort moment van schrik sloeg de opluchting toe: hij wilde me gewoon een hand geven. Hij was van het type bouwvakker of havenwerker maar ’t zou ook zomaar een boer kunnen zijn. Toen hij begon te praten verraadde hij dat dat laatste waarschijnlijk niet het geval was: deze man was duidelijk geboren en getogen in Amsterdam. Hij praatte niet, hij schreeuwde: ‘Hee wijfie,’ riep hij, ‘hoe laat gaan ze springen? Die kapsonesmakrelen?’

Er zijn boekpresentaties en signeersessies geweest tijdens Animal Event 3-4-5- mei 2019.

Vanaf 15 mei te bestellen online en bij de meeste boekhandels te koop. Prijs 19,99
Je kunt het boek vanaf 15 mei online bestellen bij Bol.com, ECI, Mediaboek en alle (andere online) boekhandels.

Persoonlijk ontvangen?
Bij mij bestellen kan natuurlijk ook, je krijgt dan uiteraard een gesigneerd exemplaar en ik kan er ook nog iets persoonlijks in schrijven als je dat leuk vindt!

Voor meer informatie mag je me mailen:
info@dierentrainersacademie.nl (mocht de link niet werken, even knippen en in de URL balk plakken)

Of bellen met: 06 23 40 70 33

Janine, de uitgever Elmar en ik wensen jullie heel veel aangename en plezierige leesuurtjes!

 

Naar aanleiding van mijn boek is er een interview geweest met het Brabants Dagblad:

Wil je een aantal recensies lezen over het boek? Klik dan hier