Antoinette Peeters

Trainer Kynologisch instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar

In het oberveren van gedrag heb ik een scherp waarnemings-vermogen ontwikkeld wat onontbeerlijk is als het gaat om trainen van dieren.

Ik word enthousiast als het gaat om het trainen van dieren en raak hierover niet uitgepraat of uitgeleerd. Door de jaren heen heb ik een ruime trainerservaring opgedaan op het gebied van honden. Daarnaast heb ik ook ervaring opgedaan met het trainen van zeeleeuwen en kippen.

Door mijn ervaring in het observeren van gedrag heb ik een scherp waarnemingsvermogen ontwikkeld wat onontbeerlijk is als het gaat om trainen van dieren. Wat dat betreft ben ik er klaar voor en vind het een uitdaging om met de Dierentrainers Academie en jullie aan de slag te gaan!

Sinds 1996 ben ik actief bezig met het trainen van honden en heb met verschillende rassen meerdere takken van sport beoefend. Met mijn 2 Duitse Herder beoefen ik het IGP-programma (verdedigingshond).

 

Kynologie en gedragstherapie

Aangezien ik niet alleen met de uitvoering bezig wilde zijn maar meer wilde weten over achtergronden, leerprincipes en psychologie van de hond heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd binnen de kynologie. Ik ben gediplomeerd Kynologisch instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar en heb hiervoor de opleidingen gevolgd bij DogVision. Ik heb 6 jaar een eigen hondenschool gehad en gewerkt als gedragstherapeut voor honden. Tijdens mijn cursussen stond de mens centraal, want ik vond het belangrijk om mensen inzicht te geven in het leergedrag van honden. Net zo belangrijk hierbij vond ik dat mensen bewust werden van hun eigen handelingen en welke gevolgen deze handelingen hadden.

Gedragstesten

In 2005 ben ik door de Raad van Beheer benoemd tot gedragskeurmeester en MAG-test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) keurmeester. Daarnaast ben ik nauw betrokken geweest bij de doorontwikkeling van de MAG-test naar de TOP-test en werk ik als praktijkdocent mee aan de opleiding Gedragsbeoordeling van DogVision.