Werkwijze consult

Werkwijze consult

Als eerste neem je telefonisch of via de mail contact met me op. Hierin leg je kort uit wat het grootste probleem is van je hond. Soms kan ik je telefonisch al een aantal handvaten geven maar veelal is een consult bij jou thuis van toepassing. Hiervoor stuur ik je een vragenformulier (anamneseformulier) toe en deze mag je thuis digitaal invullen en uiterlijk 1 dag voor het consult aan me terugsturen via de mail. Ik heb dan ruim voldoende de tijd om me thuis goed voor te bereiden op ons consult.

Als tweede kom ik bij je thuis en gaan we het probleem onder de loep nemen. Je krijgt tijdens het consult behoorlijk veel informatie en om alles nog eens later op je gemakje door te lezen, adviseer ik je om mee te schrijven. Natuurlijk maak ik zelf ook aantekeningen. Indien noodzakelijk vraag ik toestemming aan je om contact op te mogen nemen met je dierenarts.

Tijdens mijn bezoek laat ik je zien hoe je de therapie in stapjes kunt trainen met je hond. Op die manier krijg je niet alleen theoretische, maar ook praktische kennis over het probleem en de oplossing. Soms adviseer ik je gedragsmedicatie te geven en daarin wordt je ook begeleid door me.

Dan mag je zelf aan de slag en nemen we uiterlijk 3 weken na mijn bezoek, telefonisch contact met elkaar op. Hierin bespreken we de voortgang en zal ik je vragen beantwoorden en passen we, indien nodig, de therapie aan. Dit duurt maximaal 20 minuten. Na nog eens 3 weken herhalen we dit contact. Dan moet het probleem opgelost zijn of op zijn minst beheersbaar voor je.

In enkele gevallen kan het zijn dat ik besluit dat 1 thuisconsult niet genoeg is en maken we een afspraak voor een vervolgconsult. Mocht de begeleiding intensiever zijn dan een normaal consult overleggen we samen wat de mogelijkheden zijn, qua behandeling en qua extra kosten.

Natuurlijk mag je altijd tussentijds contact met me opnemen bij calamiteiten of vragen die niet kunnen wachten tot ons telefonisch consult.

Kosten

De kosten voor het totaalconsult bedraagt 195,- exclusief reiskosten 0,25 ct per kilometer bij 10 km of meer. Tot 10 km is gratis.

Ik geef les aan je op basis van vertrouwen, samenwerking en respect. We vullen elkaar aan als het gaat om informatie over je hond en zijn welbevinden. Ik denk mee in de toekomstige processen en deel mijn ervaring en kennis met je met een vleugje humor.

Ik werk met open vizier, ben zeer ruimdenkend en toegankelijk op het gebied van het doorgeven van mijn kennis en zie jouw probleem als mijn uitdaging. Ik sta bekend als vriendelijk, kundig, open minded, creatief denkend en handelend, empatisch en ondernemend en schrik niet terug van een onverwachte situatie! 

Neem gerust contact op met t.lukken@dierentrainersacademie.nl of bel met 06 23 40 70 33