Teambuilding

Teambuilding

  
Teambuilding in een dierentuin: verrijken van de parkietenkooi

 

Inspiratie: leidinggeven aan zeezoogdieren

Ik kan me voorstellen dat het tot de verbeelding spreekt als ik praat over het trainen van dolfijnen en orka’s. Op de een of andere manier is het een wereld die maar voor de ‘Happy Few’ toegankelijk is. En dat is ook zo. Het trainen van zulke prachtige wezens als dolfijnen en orka’s geeft aan dat je toch wel sterk in je schoenen moet staan, want leiding geven aan deze dieren is niet zomaar een blokje om met je hond bijvoorbeeld.

Nee, leiding geven, trainen, samenwerken met deze wonderlijke wezens, daarvoor moet je van alle markten thuis zijn als het gaat om samenwerking. Het is juist daarom dat ik tijdens Teambuilding sessies, voorbeelden gebruik uit de zeezoogdierenwereld. Omdat daar niet met straf gewerkt wordt zoals we gewend zijn in onze wereld. Het trainen van zeezoogdieren is de bakermat geweest van de Dierentrainers Academie, waarin alle trainingen op de positieve manier worden gegeven en wonderbaarlijk goede resultaten mee behaald worden. Vertrouwen, samenwerking en plezier in wat we doen staat hoog in het vaandel, het verrijkt je leven en het bouwt een enorme sterke, emotionele band met alle levende wezens voor de rest van je leven.

We kunnen nog heel veel leren van deze prachtige dieren. Het leidinggeven aan zeezoogdieren is niet veel anders dan leiding geven aan je team.

 

De Dierentrainers Academie geeft, vaak in samenwerking met de Action Learning Academy, teambuilding sessies waarbij we dieper ingaan op leerprocessen. En dan bedoel ik niet alleen bij dieren..

Daarnaast is het mogelijk om alleen met de Dierentrainers Academie aan teambuilding te doen. Veel bedrijven hebben tot volle tevredenheid mijn hulp al ingeroepen zoals bijvoorbeeld dierentuinen om hun personeel een steuntje in de rug te geven. Zelfs managementteams kunnen af en toe wel eens een duwtje in de goede richting gebruiken.

De trainingen worden op maat gemaakt. Ook de locaties kunnen heel verrassend zijn, denk hierbij aan het decor van een dierentuin bijvoorbeeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierentrainers Academie op info@dierentrainersacademie.nl
tel: 06 23 40 70 33