Stephan Verwegen en Bumper

Instructeur Team Hondenbrigade Nationale Politie

Er wordt nog veel getraind op basis van straf en veel minder op basis van belonen.

Ik ben mijn carrière begonnen bij de Nationale Politie en kwam er al snel achter dat het werken met honden mij enorm aantrok. De politie staat voor een nieuw tijdperk als het gaat om het trainen van aangekochte honden. Deze honden zijn namelijk veelal getraind op basis van straf en veel minder op basis van belonen. Daarnaast is er nog niet genoeg kennis over het positief trainen van honden bij hondengeleiders en instructeurs.

Bumper

Bumper is als pup van 8 weken bij mij gekomen en door mij opgeleid tot politiehond. De trainingen die ik gedaan heb, zijn gebaseerd op basis van positieve bekrachtiging. Dit wil zeggen: het gewenste gedrag uitlokken en op basis daarvan belonen, iets wat perfect aansluit bij de filosofie van de Dierentrainers Academie. De focus leggen op gewenst gedrag belonen in plaats van ongewenst gedrag bestraffen.

Bumper is de meest bekende politiehond van Nederland geworden. Hij heeft zelfs een eigen YouTube kanaal. Er is een boek over ons geschreven en samen zijn we een veel gevraagde combinatie op radio en TV. Regelmatig worden we ingezet om mensen kennis te laten maken met de politie in al haar facetten en Bumper is een graag geziene gast bij kinderen.

Samen met Bumper dragen we de Dierentrainers Academie een warm hart toe. We zijn al jaren bevriend met elkaar en delen met regelmaat kennis over positief trainen bij honden met als doel stress verminderen om het dierenwelzijn bij politiehonden op een hoger niveau te krijgen.