Sonja van Leeuwen

Manager Katten Academie

De wereld een stukje mooier en beter maken voor dieren.

Toinny en ik kennen elkaar al heel wat jaren en zijn elkaar nooit uit het oog verloren. In al die jaren hebben we een gezonde zakelijke band opgebouwd maar ook een warme vriendschappelijke. Daar waar nodig ondersteunen we elkaar om de wereld een stukje mooier en beter te maken voor dieren. Toinny heeft me gevraagd als docent kat en we gaan elkaar ontmoeten aan het Aeres Barneveld waar ik jullie alles ga vertellen over katten, hun gedrag en training.

Werkervaring en oprichting Katten Academie

Ik heb de Katten Academie opgericht, ben paraveterinair, kattentrimster en gediplomeerd gedragstherapeut voor hond en kat.

Na jarenlang als paraveterinair te hebben gewerkt heb ik samen met Sacha Gaus en Drs. Margit Bossard de opleiding tot Feline Gedragstherapeut opgericht bij de Martin Gaus Academie.

In 2015 ben ik zelfstandig verder gegaan met de Katten Academie. Samen met mijn Nederlandse collega-gedragstherapeuten streef ik naar meer begrip voor het normale, natuurlijke gedrag van katten en begeleid ik eigenaren hun kat beter te begrijpen.

Martin Gaus groep

Vanaf 1 april 2020 behoort de Katten Academie tot de Martin Gaus groep, die ondertussen is uitgegroeid naar een bredere Academie voor alle diersoorten. Ook hebben we een keurmerk voor Dierenwelzijn, het Martin Gaus Keurmerk. Onderdeel van het keurmerk is de rol van de keurmerkdragers als leerbedrijf voor de studenten, de toekomstige dierprofessionals.

De Martin Gaus groep is onderdeel van Prins Edupet.