Karen Hartog

Ik kon niet geloven dat zulke zachte aanrakingen van het lichaam enig effect konden hebben op het gedrag van honden.

Tijdens mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut kwam ik een artikel tegen over TTouch(es). Ik kon niet geloven dat zulke zachte aanrakingen van het lichaam enig effect konden hebben op het gedrag van honden. Daarop besloot ik een zesdaagse training te gaan volgen, om dan met zekerheid de methode als nutteloos te kunnen afserveren.

En wat blijkt? De Tellington Methode houdt veel meer dan enkel de TTouches en dat het op veel verschillende diersoorten en zelf mensen toepasbaar en effectief is. Want na drie dagen veranderde mijn mening van: ‘Abracadabra’ en ‘ik snap het niet’ naar ‘ik zie heel interessante dingen bij de deelnemende honden gebeuren’ tot en met ‘verdorie, het werkt echt!’

Inmiddels organiseer ik alweer enkele jaren de opleiding tot Tellington TTouch® Practitioner in Nederland en België. Gelukkig schuiven er ook steeds meer professionals aan voor nascholing. De observatietechnieken, de lijnvoering opties, de gebruikte materialen als bandages etc. maken het een zeer praktisch toepasbare methode. Het is een grote aanvulling op het werk als gedragstherapeut, dierentrainer, hondenbezitter of gewoon als je geïnteresseerd bent in het werken met dieren.

Ik verzorg al jaren TTouch workshops voor de Dierentrainers Academie en je vindt in mij dan ook een gepassioneerde en gedreven trainer die studenten leert hoe je dieren beter in balans brengt door deze specifieke aanrakingen toe te passen!