Annemieke van der Vorst

Studentenzaken

We delen hier allemaal één passie: dierenwelzijn!

Dierentrainers Academie

Volgens mijn moeder zei ik eerder ‘hond’ dan ‘mama’ en toch heb ik tot mijn 12e jaar moeten zeuren voordat ik mijn eerste hond kreeg. Een iets te groot uitgevallen dwergpoedel, een slimme hond en we hebben heel veel van elkaar geleerd.

Ik ondersteun de Dierentrainers Academie op administratief gebied en verder daar waar nodig. We delen hier allemaal één passie: dierenwelzijn!

Fokken van de Briard

In 1988 kocht ik mijn eerste Briard, een Franse Herdershond. Een prachtige teef, ook met het doel om er in de toekomst een nestje mee te fokken als de gezondheidsonderzoeken dit toelieten. Omdat ik alles wilde weten over het fokken van en erfelijkheid bij honden, heb ik bij Aeres Barneveld een cursus Fokkerij en Genetica gevolgd. Daarna heb ik de cursus Asiel/Pensionhouder (honden en kattenbesluit) gevolgd.

Met de Briards heb ik altijd getraind in diverse disciplines: gehoorzaamheid, behendigheid, obedience, IPO, schapenhoeden en reddingshond bij de KNPV. Dit laatste doe ik nog steeds en heet tegenwoordig zoek- en speurhond. De eisen voor het basiscertificaat van de zoekhonden zijn vrij hoog en ik ben zeer trots de eerste Briard in Nederland te hebben die geslaagd is voor dit certificaat. We zijn nu bezig voor de deelcertificaten slachtoffer zoeken in bos en/of puin en speuren-A. Ook doe ik met één van de honden een cursus schapenhoeden.

Ik heb de afgelopen 30 jaar 11 nesten met Briards gefokt, soms probleemloos en soms helaas ook met heel veel problemen. Ook bij de Briard komen steeds meer erfelijke afwijkingen voor, reden voor mij om uit ethisch en dierenwelzijnsoogpunt te stoppen met het fokken van dit prachtige ras.

Toinny heeft in 1998 haar eerste Briard bij mij gekocht en we hebben altijd contact gehouden. Ook haar huidige Briard is bij mij geboren en ik heb zijn enige zusje, mijn ‘once in a lifetime’ dog.

Opleiding Dog Assited Interventions

Eind 2018 heb ik de opleiding Dog Assisted Interventions gevolgd. Mijn 2 Briards zijn beiden goedgekeurd om op deze manier te werken. Zo heb ik het afgelopen jaar in diverse zorgcentra in Amersfoort voor dementerende ouderen en in een revalidatiecentrum in Barneveld gewerkt.

Multi-lijn en hondensnacks

Als hobby maak ik van Multi-lijn verschillende soorten hondenhalsbanden, op maat en in de gewenste kleur(en) met eventueel een bijpassende riem. Ook maak ik diverse speeltjes van Multi-lijn en/of fleece. Daarnaast bak ik gezonde hondenkoekjes voor de verkoop.

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.