Robin Romijn

Robin Romijn

Assistent Dierentrainers Academie

Ik studeer voor vakdocent/ kennismanager dier aan de Aeres Hogeschool Wageningen, een opleiding vooral gebaseerd op het docentschap.

Dieren zijn altijd belangrijk voor me geweest en dit was dan ook bepalend voor mijn studiekeuze. Na mijn HAVO ben ik in 2013 begonnen met een versneld traject voor diermanagement aan het Aeres MBO Barneveld. In deze twee jaar heb ik veel praktijkervaringen opgedaan. Zo heb ik gewerkt met hulphonden bij de Martin Gaus Hondenschool, met verschillende diersoorten bij Landgoed Hoenderdaell en heb ik mijn afstudeeropdracht bij Stichting Leeuw uitgevoerd. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik een scala een kennis bezit.

Na deze opleiding wilde ik verdergaan in de documentaire fotografie en ben ik in 2015 fotografie gaan studeren. Na een jaar ben ik hiermee gestopt omdat ik het werken met dieren ging missen. Wel heb ik een goede grafische basis mee gekregen en kan de Dierentrainers Academie hiermee van dienst zijn door te ondersteunen met o.a. de layout van verschillende media-uitingen.

Tijdens mijn studie voor vakdocent/kennismanager had ik wel mijn twijfels of ik de juiste keuze had gemaakt, vind ik al die theorielessen geven wel leuk? Mijn passie ligt voornamelijk bij ethologie en het gedrag van dieren. De opleiding staat bekend om de vrijheid van inrichten naar eigen keuze en je kan wel zeker de kant van kennismanager op, maar hoe? En toen kwam Toinny Lukken bij mij in beeld. Door te mogen samenwerken met de Dierentrainers Academie heb ik voor de volle 100% mijn passie en energie teruggevonden.

We richten de lessen zo didactisch mogelijk in en ik ondersteun met de PR en marketing en alle voorkomende werkzaamheden. Daarnaast verricht ik steeds meer taken die de vorm gaan aannemen van een Personal Assistant en daar ben ik blij mee! Ik krijg de kans mijn passie over dieren en hun gedrag te upgraden en mijn kennis over doceren te delen met Toinny Lukken.