Birdlive en Stichting Happy Wings Martin Doderer

Birdlive en Stichting Happy Wings Martin Doderer

Als kind ben ik opgegroeid in Alphen a/d Rijn, de thuisbasis van vogelpark Avifauna. In het park stond onder een kastanjeboom een grote volière met Oehoe’s. Omdat ik wilde weten of deze vogels nachtdieren zijn, klom ik ‘s avonds over het hek om stilletjes zonder publiek de grote uilen te kunnen observeren.Inmiddels zijn de kastanjeboom en de volière verdwenen, maar is de passie voor de vogels gebleven.

Toen mijn zoon dezelfde leeftijd bereikte als ik destijds had, heb ik hem – buiten het seizoen – meegenomen naar de plek waar mijn passie is ontstaan.  Tijdens de vrije training, waar geen publiek bij aanwezig was, kwam er een Oehoe over de grote vijver aanvliegen, die spontaan naast ons kwam zitten. Dit was voor mij het teken dat ik mijn passie moest gaan volgen. Deze weg ben ik ingeslagen onder het motto:

“Wie zijn passie volgt neemt afscheid van zijn weelde, maar krijgt er rijkdom voor terug”

En zo begon de zoektocht naar het “Geheim van Mevrouw de Uil”. Deze zoektocht bleef niet beperkt tot Nederland, maar leidde ook tot stages in o.a. België, Duitsland, Engeland en landen buiten Europa.

In 2010 kwamen wij in contact met Sem Keetman, een lief mannetje met helaas een korte levensverwachting. Hij had een passie voor dieren en hierdoor konden wij zijn korte leven veraangenamen met de vrije vlucht van onze vogels. Deze bijzondere periode en vriendschap maakten dat wij ons zijn gaan verdiepen in de omgang van dieren met kinderen met een ziekte of beperking en ouderen in de zorg.

Inmiddels is hieruit Stichting Happy Wings ontstaan en werken wij dagelijks met kinderen met een beperking en bezoeken wij regelmatig ouderen in de zorg. Hierbij worden wij ondersteund door onze zorgkinderen die inmiddels zelfstandig de vogels vliegen.

Voor de toekomst zijn wij bezig met het realiseren van een zorgboerderij, zodat al onze doelgroepen de mogelijkheid kunnen krijgen om kennis te maken met onze vogels.

Regelmatig geef ik interactieve workshops voor de Dierentrainers Academie tijdens de opleiding tot Expert Dierentrainer. Hierbij staat het dierenwelzijn hoog in het vaandel. Mijn vogels zijn ‘2e hands’ en hebben bij mij een nieuwe kans gekregen. Ik ben niet de klassieke valkenier die je verwacht, nee, ik vertel op bevlogen wijze  over mijn ‘wijven en tarsels’ en hou rekening met de wensen van mijn vogels.

Als je meer over mij wilt weten klik je hier

Voor meer informatie over Stichting Happy Wings: www.happywings.nl