Opleidingen en Trainingen

Opleidingen & Trainingen

De Dierentrainers Academie verzorgt een unieke, modulaire opleiding vanaf Assistent Dierentrainer tot Expert Dierentrainer en is laagdrempelig, wat wil zeggen: voor iedereen toegankelijk. Het maakt dus niet uit of je al met dieren werkt of dat je je wilt omscholen, iedereen is welkom! Voorkennis is niet noodzakelijk en het beheersen van de Engelse taal geen must.

  

De modules bestaan elk uit 8 dagen en worden veelal op opeenvolgende vrijdagen en/of zaterdagen gegeven.
Locatie: Aeres Training Centre Barneveld, Barnseweg 3, 3771 RN Barneveld.

De opleiding bestaat uit: Module 1 Assistent Dierentrainer, Module 2 Dierentrainer en Module 3 Expert Dierentrainer.

-Dieren trainen leer je niet alleen uit de boeken, dieren trainen leer je vooral door ervaren en veel doen!-

Dieren verdienen de allerbeste zorg die we kunnen bieden. Dieren trainen is wetenschappelijk bewezen welzijnsverhogend en stress verlagend. Daarnaast is het niet meer van deze tijd om dieren alleen maar te huisvesten en er vervolgens niets mee te doen. Dieren kunnen allerlei gedragsproblemen krijgen hierdoor, die we kunnen voorkomen door verrijking aan te bieden in de vorm van training. Daarnaast zie je dat dieren hier erg van opfleuren!

Jij als trainer kan hier een positieve invloed op uitoefenen. Hiervoor heb je kennis nodig.

 

Die kennis kun je nu halen bij de Dierentrainers Academie!

Werkwijze

We geven les op basis van vertrouwen, samenwerking en respect. We vullen elkaar aan op dierspecifieke onderwerpen zoals verzorging, training en welzijn. We denken mee in de toekomstige processen op het gebied van dierenwelzijn. Vanuit het netwerk van de Dierentrainers Academie is het mogelijk met elkaar kennis en ervaringen te delen. We werken met open vizier, zijn zeer ruimdenkend en toegankelijk op het gebied van opleiden van dierenverzorgers/dierentrainers/het trainen van managers. Veranderprocessen zijn ons niet vreemd en zien we als een uitdaging. We staan bekend als vriendelijk, kundig, open minded, creatief denkend en handelend, empatisch en ondernemend en geven les met een vleugje humor.

Aeres MBO en Training Centre Barneveld

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AERES-TRAINING-CENTRE-BARNEVELD-Horizontaal-rgb.png-drukker-1024x341.png

De Dierentrainers Academie is partner van Aeres MBO Barneveld en Aeres Training Centre Barneveld. Daardoor leer jij als student theorie en praktijk tussen ruim 2000 dieren op een groene campus. Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland. De modulaire opleiding tot Expert Dierentrainer geeft certificaten en een diploma uit in samenwerking met het Aeres Training Centre. Deze is door de overheid erkend als opleider.

Voor meer informatie klik je hier en je wordt meteen doorgestuurd naar informatie over de opleiding.