Opleidingen en Trainingen

Opleidingen en Trainingen

Toinny is een warme vrouw die vanuit haar passie haar kennis deelt. Ze doet dit op een luchtige en voor iedereen begrijpelijke manier. Ze zorgt voor veiligheid welke nodig is voor het leerproces en heeft een unieke manier van lesgeven waarbij betrokkenheid bij zowel het onderwerp als de student leidend zijn. Gedegen kennis van de onderwerpen die ze behandeld en de liefde voor dier en mens klinken hierin door. Het is feestje om van haar te leren!

-Elga Verkuijl-
Life Spirit

Dieren verdienen de allerbeste zorg die we kunnen bieden. Dieren trainen is wetenschappelijk bewezen welzijnsverhogend en stress verlagend. Daarnaast is het niet meer van deze tijd om alleen maar te zorgen voor huisvesting en er vervolgens niets mee te doen. Dieren kunnen allerlei gedragsproblemen krijgen hierdoor, die we kunnen voorkomen door verrijking aan te bieden in de vorm van training. Het welbevinden wordt hierdoor verhoogd en dieren ervaren daardoor meer geluk in hun leven.

Jij als trainer kan hier een positieve invloed op uitoefenen! Maar hiervoor heb je wel kennis nodig.

Die kennis kun je nu halen bij de Dierentrainers Academie!

De Dierentrainers Academie verzorgt een unieke, modulaire opleiding vanaf Assistent Dierentrainer tot Expert Dierentrainer. De gehele opleiding is laagdrempelig, wat wil zeggen: voor iedereen toegankelijk. Het maakt dus niet uit of je al met dieren werkt of dat je je wilt omscholen, iedereen is welkom! Voorkennis is niet noodzakelijk en het beheersen van de Engelse taal geen must.

  

Voor 2020 geldt:

De modules bestaan, zoals jullie van ons gewend zijn, uit 8 dagen en worden veelal op opeenvolgende vrijdagen en/of zaterdagen gegeven.
Locatie: Aeres Training Centre Barneveld, Barnseweg 3, 3771 RN Barneveld. Daarnaast zijn er nog een aantal excusie dagen op verschillende locaties in Nederland en een trainingsdag aan het Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek.

De opleiding bestaat uit: Module 1 Assistent Dierentrainer, Module 2 Dierentrainer en Module 3 Expert Dierentrainer en een stasgeperiode van 120 uur (15 dagen).

Voor 2021 geldt:

Volgend jaar wordt de modulaire opleiding nog verder uitgebreid en geprofessionaliseerd en komen er, in plaats van 3 grote,  7 deelmodules. Deze zijn, net als bij de vorige opleiding, los van elkaar te volgen zijn of als pakket. Besluit je het pakket te kopen krijg je 5% korting op de totaalprijs. Dit scheelt toch al gauw ruim 250 euro!

Dierentrainers Studieboek ‘Kapsonesmakrelen’

Daarnaast krijgt iedere startende student het dierentrainers studieboek “Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’ van Janine Verschure en Toinny Lukken. Een waardevol studieboek voor een ieder die wil starten (of al professioneel bezig is) met het trainen van dieren.

Bij ‘lesdagen’ vind je de nieuwe opzet van de opleiding al terug met de lesdagen en een korte introductie hiervan. Binnenkort meer informatie.

 

 

 

 Werkwijze

We geven les op basis van vertrouwen, samenwerking en respect. We vullen elkaar aan op dierspecifieke onderwerpen zoals verzorging, training en welzijn. We denken mee in de toekomstige processen op het gebied van dierenwelzijn. Vanuit het netwerk van de Dierentrainers Academie is het mogelijk met elkaar kennis en ervaringen te delen. We werken met open vizier, zijn zeer ruimdenkend en toegankelijk op het gebied van opleiden van dierenverzorgers/dierentrainers/het trainen van managers. Veranderprocessen zijn ons niet vreemd en zien we als een uitdaging. We staan bekend als vriendelijk, kundig, open minded, creatief denkend en handelend, empatisch en ondernemend en geven les met een vleugje humor.

Aeres MBO Barneveld en Training Centre Barneveld

 Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AERES-TRAINING-CENTRE-BARNEVELD-Horizontaal-rgb.png-drukker-1024x341.png

De Dierentrainers Academie is partner van Aeres MBO Barneveld en Aeres Training Centre Barneveld. Daardoor leer jij als student theorie en praktijk tussen ruim 2000 dieren op een groene campus. Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland. De modulaire opleiding tot Expert Dierentrainer geeft certificaten en een diploma uit in samenwerking met het Aeres MBO Barneveld. Een door de overheid erkend opleidingsinstituut.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de opleidingen klik dan hier.

‘Dieren trainen leer je niet alleen uit de boeken, dieren trainen leer je vooral door ervaren en veel doen’
-Toinny Lukken-