Lesdagen

Lesdagen 2020 en 2021 online + praktijktrainingen, gastdocenten en excursies.

Let op!
Bij inschrijving voor een opleiding tot en met 31 december 2020 bieden we je een korting aan van maar liefst 100 euro per module!

Bij inschrijving van het totaalpakket (module 1, module 2, module 3 en de stageperiode) ontvang je, naast 2 x 100 euro Coronakorting voor module 1 en module 2, ook nog een 10% op de totale module prijs!

Dit jaar gelden speciale tarieven in verband met de Corona crisis. In overleg zullen de zullen de praktijk trainingsdagen plaatsvinden.
Natuurlijk ontbreken de gastdocent(en) en de excursiedag(en) niet.

We geven weer (in beperkte groepen) fysiek les bij Aeres MBO Barneveld, Aeres Training Centre, de Dierenboerderij Epe en kinderboerderij de Berkenschutse in Heeze Allen, inclusief de Dierentrainers Academie houden de Corona maatregelen van 1,5 m afstand tot elkaar in acht en er worden extra maatregelen getroffen op het gebied van hygiëne zoals, indien nodig, het dragen van een mondkapje. 

Toetsing en examen

Er worden geen cijfers gegeven voor de examens, we werken met onvoldoende, voldoende en goed. Bij het behalen van minimaal een voldoende voor je theorie-examen en minimaal een voldoende voor je scriptie praktijktrainingen (module 1), theorie-examen en presentatie in tweetallen (module 2) en theorie-examen en eindpresentatie (alleen) over je stage (module 3) krijg je respectievelijk het certificaat Assistent Dierentrainer/Dierentrainer/Expert Dierentrainer uitgereikt. Bij het behalen van alle certificaten wordt deze omgezet in een gecertificeerd diploma tot Expert Dierentrainer. 

Herkansing

Mocht je onverhoopt een onvoldoende gehaald hebben voor een onderdeel in de opleiding is het mogelijk deze te herkansen. Hieraan zijn extra kosten verbonden van 75 euro per aangevraagde herkansing. Je mag maximaal 2 herkansingen doen per onderdeel. Mocht je daarna niet slagen kun je ervoor besluiten de module over te doen.

Betaling in termijnen

Besluit je om je studiegeld in termijnen te betalen, krijg je hiervoor 3 maanden de tijd. Hieraan zijn administratiekosten verbonden van 55 euro per (deel) module. Je krijgt dan iedere maand een deelfactuur en hebt 7 dagen de tijd deze te voldoen.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden? Meld je aan via de site bij contact en vul het formulier in bij inschrijven 

 

Zaterdag 12 september 2020 start Module 1
Assistent Dierentrainer online+praktijk

Van 995,00 nu voor 895,00

Bij inschrijving van module 1 Assistent Dierentrainer bieden we je
een korting aan van maar liefst 100 euro! 

 • Lesdag 1 zaterdag 12 september: 10.00u – 13.00u online Ethologie. 
 • Lesdag 2 zaterdag 26 september:10.00u – 13.00u online Leerprincipes deel 1.
 • Lesdag 3 zaterdag 3 oktober:10.00u – 16.15u excursie dag Dolfinarium Harderwijk.
 • Lesdag 4 zaterdag 10 oktober:10.00u – 16.15u Dierenboerderij Epe, gastdocent Elvira Kosasih Ouwehand Zoo, middag Leerprincipes deel 2.
 • Lesdag 5 zaterdag 17 oktober: 10.00u – 13.00u online Clickertraining deel 1.
 • Lesdag 6 zaterdag 24 oktober: 10.00u – 13.00u online Clickertraining deel 2.  
 • Lesdag 7 zaterdag 31 oktober: 10.00u – 16.15u Praktijk Trainingsdag Dierenboerderij Epe.
 • Lesdag 8: Theorie-examen (online).

 

Vrijdag 20 november 2020 start Module 2
Dierentrainer online+praktijk

Van 995,00 nu voor 895,00
Bij inschrijving van module 2 Dierentrainer bieden we je een korting aan van maar liefst 100 euro!

 • Lesdag 1 vrijdag 20 november: 10.00u – 13.00u Leerstijlen, herken je kwaliteiten.
 • Lesdag 2 vrijdag 27 november:10.00u – 13.00u Gedragsmanagement.
 • Lesdag 3 vrijdag 04 december: 10.00u – 16.00u Praktijk Trainingsdag Epe.
 • Lesdag 4 vrijdag 11 december: 10.00u – 13.00u Gedragsproblemen.
 • Lesdag 5 vrijdag 18 december: 10.00u – 16.00u Locatie Hippisch Centrum Kootwijkerbroek.
 • Lesdag 6 vrijdag 08 januari 2021: 10.00u – 16.00u Praktijk Trainingsdag Epe. 
 • Lesdag 7 vrijdag 15 januari 2021: 10.00u -13.00u Angst en stress.
 • Lesdag 8 vrijdag 22 januari 2021: 10.00u -16.00u Excursiedag Ouwehand Zoo. 
 • Lesdag 9 vrijdag 29 januari 2021: 10.00u – 13.00u Praktijk examen (presentatie in tweetallen).
 • Theorie-examen (online). 

Februari 2021 start Module 3 Expert Dierentrainer online + praktijk+ stage.

Eerste lesdag start op zaterdag 6 februari. De rest van de lesdagen op de vrijdagen.

995,00 en 295,00 stagekosten

 • Lesdag 1 zaterdag 6 februari: 10.00u – 13.00u Gastdocent Jos Grob: zelfkennis en samenwerking.
 • Lesdag 2 vrijdag 12 februari: 10.00u – 16.00u: Extern Katten Academie locatie Prins Petfoods. Middag Praktijk Trainingsdag kat.
 • Lesdag 3 vrijdag 19 februari: 12.00u – 16.00u Kynologisch Instituut Nederland. 
 • Lesdag 4 vrijdag 26 februari:10.00u – 13.00u: De psychologie achter dierentraining, speerpunten trainen van dieren, tips, microstapjes en timing.
 • Lesdag 5 vrijdag 5 maart: 10.00u -13.00u Gedragsproblematiek en therapiemethoden.
 • Lesdag 6 vrijdag 12 maart 10.00u-13.00u: Agressie bij dieren.
 • Lesdag 7 vrijdag 26 maart: 10.00u – 16.00u;  Ochtend praktijk training. Middag gastdocent valkenier Martin Doderer. Locatie Dierenboerderij Epe.
 • Lesdag 8: examen stage (er worden 2 examendagen per jaar gepland).

 

 

NIEUW!
Wegens groot succes worden de opleidingen tot Expert Dierentrainer vanaf januari 2021 nog verder
geprofessionaliseerd!

Per 1 januari 2021 wordt de opleiding verder uitgebreid en geprofessionaliseerd. Er komen 7 deelmodules in plaats van 3 grote modules. Op deze manier kunnen we nog meer kennis met je delen.

Voor wie?
De opleiding is zeer geschikt als je professioneel actief bent in de dierenbranche maar ook als je ‘gewoon’ geïnteresseerd bent in dieren, hun gedrag en training. Je wordt onderdeel van een groot kennisnetwerk waarmee je je kunt onderscheiden!

Hoe meld ik me aan?
Je kunt je, net als voorheen, voor iedere losse module inschrijven. Of, als je de hele opleiding wilt doen, het pakket nemen. Je krijgt dan 5% korting op de totaalprijs. 

Welkomstgeschenk
Als welkomstgeschenk krijgt iedere student die zich inschrijft bij de eerste deelmodule het studieboek ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’ van Janine Verschure en Toinny Lukken.

De theorielessen worden hoofdzakelijk op de donderdagavond of de vrijdagochtend gegeven. De praktijklessen en excursie dagen veelal op zaterdagen.

Opleiding tot Expert Dierentrainer 
De opleiding tot Expert Dierentrainer bestaat uit 7 deelmodules die tezamen 3 hoofdmodules vormen: Module 1A en 1 B leiden je op te Assistent Dierentrainer. Module 2A en 2B leiden je op tot Dierentrainer. Module 3A, 3B en 3C (inclusief een stage van minimaal 120 uur) leiden je op tot Expert Dierentrainer. De opleiding is erkend door Aeres Barneveld, tevens partner van de Dierentrainers Academie. Alle modules sluiten, bij goed gevolg, af met een deelcertificaat passende bij de module(s) die je gevolgd hebt. Als je als student de gehele opleiding met succes afrondt ontvang je het diploma ‘Expert Dierentrainer’.

Opleidingsduur
Als je besluit de hele MBO+ opleiding te volgen (7 modules), duurt deze, met tussenpozen, ongeveer 2 jaar, exclusief je stage. De gehele opleiding bestaat uit 7 los te volgen modules en gemiddeld duurt een module 5 dagen.

Modules
De meeste modules worden verschillende keren per jaar gegeven. je kunt hierdoor op meerdere momenten starten met de opleiding of eventueel een module overdoen.

Locaties, excursies en gastdocenten
De theorielessen worden hoofdzakelijk online gegeven. De praktijklessen daarentegen fysiek en op verschillende locaties. Denk hierbij aan Aeres Training Centre Barneveld, waar we trainen met de katten, kippen en de geiten.

Bij het Dolfinarium maken we kennis met de wereld van de zeezoogdierentrainers. Bij Ouwehand Zoo maken we kennis met de trainers van olifanten en andere dierentuindieren. Bij het Aeres Hippisch Centrum krijgen we les van gastdocent Annet Muller-ter Veen en trainen we met de paarden. Bij de Kattenacademie krijgen we les van Sonja van Leeuwen en bij het Kynologisch Instituut Nederland in Hellevoetsluis krijgen we les van Jeroen Oomen en Debby van der Ban.  

Er komen verschillende gastdocenten waaronder Elvira Kosasi, dierentrainer bij Ouwehand Zoo, Jos Grob MBA die je een stukje zelfinzicht geeft over wie je bent als trainer, Martin Doderer van Birdlive komt lesgeven over uilen en roofvogels, Stephan Verwegen van politiehond Bumper komt vertellen over zijn werk met speurhonden bij de politie.

En de lijst wordt nog verder uitgebreid, meer gastdocenten met verschillende expertises. Je leert trainen met katten, kippen, geiten, honden, paarden, dierentuindieren, zeezoogdieren, roofvogels en uilen. Er wordt van je verwacht dat je in iedere module een (huis)dier thuis gaat trainen. Dit wordt door je gefilmd en hierop krijg je feedback.

Theorie, praktijk en casestudies
De opleiding staat in het teken van theoretische kennis over dierengedrag en -training, praktische dierentraining en casestudies. Naast het eigen maken van de theorie, welke natuurlijk heel belangrijk om een goede diertrainer worden, bestaat er een ruime mogelijkheid binnen de structuur van de opleiding je praktische vaardigheden te trainen. Je dient, voor aanvang van de volgende (deel)module, het vorige niveau met minimaal een voldoende te hebben afgerond.

 Unieke opleiding in Nederland!
Deze opleiding is uniek in Nederland en draagt volledig bij aan het dierenwelzijn. Na voltooiing van je opleiding bestaat de mogelijkheid om in de databank van de Dierentrainers Academie te komen zodat de kans op een baan vergroot wordt. 

Certificering
Iedere Module, afgerond met minimaal een voldoende, wordt beloond met een certificaat, ondertekend door de directeur van de Dierentrainers Academie en de directeur van Aeres Barneveld. Indien je onverhoopt besluit te stoppen of, na een herexamen helaas toch een onvoldoende haalt, krijg je een certificaat van deelname. Natuurlijk ben je vrij de module over te doen. 

Accreditatie
We zijn druk bezig de opleiding vanaf 2021 te laten accrediteren door de SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragstherapeuten). 

SPPD

De NVGH erkent vanaf 2020 PE studiepunten toe. Over de hoeveelheid zijn we nog in onderhandeling.

Aeres MBO Barneveld en de Dierentrainers Academie zijn partners van elkaar. Op die manier ondersteunen we elkaar en kunnen het dierenwelzijn op een hoger niveau zetten. Door kennisoverdracht en samenwerking zijn we met elkaar verbonden en vormen zo een mooi complementair geheel om dieren onder menselijke zorg een beter bestaan te geven. 

De Dierentrainers Academie is gecertificeerd door het CRKBO

 

VERNIEUWDE OPLEIDING TOT EXPERT DIERENTRAINER 2021!

LESDAGEN 2021

 

JANUARI  2021

Donderdagavond 7 januari 

Start Module 1A
Theorie online, praktijktrainingen thuis met feedback en 1 excursiedag Dolfinarium Harderwijk.

Onderwerpen theorie: 
Ethologie (diergedrag) en leerprincipes bij dieren.

Onderwerpen praktijk:
Een besloten online leeromgeving met eigen dierentrainingen en feedback.

Opleidingsduur: 5 dagen.
Kosten opleiding 595,00
Studiebelasting: 28 uur en 10 uur thuisstudie.
Bij goed gevolg sluit je deze module af met een deelcertificaat.

Inhoud:
*4 donderdagavonden online theorie.
*1 Excursiedag Dolfinarium Harderwijk. Inclusief entreeprijs, trainingsvoorstelling, meet and greet met de trainer, bezoeken van shows, koffie/thee en koek. Exclusief: eigen vervoer, parkeerkosten en lunch op eigen gelegenheid.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
*Welkomstgeschenk: Dierentraining studieboek ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’. Deze wordt je per post toegestuurd.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post toegestuurd.
*Deelcertificaat.

Lesdagen:

 • Lesdag 1 do avond 07 jan: 19.00u – 22.00u Ethologie deel 1.
 • Lesdag 2 do avond 14 jan: 19.00u – 22.00u Ethologie deel 2.
 • Lesdag 3 do avond 21 jan: 19.00u – 22.00u Leerprincipes deel 1.
 • Lesdag 4 do avond 28 jan: 19.00u – 22.00u Leerprincipes deel 2.
 • Lesdag 5 zaterdag 13 febr: 10.00u – 16.30u excursie Dolfinarium Harderwijk.
 • Je sluit module 1A af met een theorie-examen.
 • Aansluiting Module 1B: vrijdag 26 maart of 03 september 2021.

 

FEBRUARI 2021  

Vrijdagochtend 05 februari 

Start Module 1A
Theorie online, praktijktrainingen thuis met feedback en 1 excursiedag naar Dolfinarium Harderwijk.

Onderwerpen theorie: 
Ethologie (diergedrag) en leerprincipes bij dieren.

Onderwerpen praktijk:
Een besloten online leeromgeving met eigen dierentrainingen en feedback.

Opleidingsduur: 5 dagen.
Kosten opleiding 595,00
Studiebelasting: 28 uur en 10 uur thuisstudie.
Bij goed gevolg sluit je deze module af met een deelcertificaat.

Inhoud:
*4 vrijdagochtenden online theorie.
*1 Excursiedag Dolfinarium Harderwijk. Inclusief entreeprijs, trainingsvoorstelling, meet and greet met de trainer, bezoeken van shows, koffie/thee en koek. Exclusief: eigen vervoer, parkeerkosten en lunch op eigen gelegenheid.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
*Welkomstgeschenk: Dierentraining studieboek ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’. Deze wordt je per post toegestuurd.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post toegestuurd.
*Deelcertificaat.

Lesdagen:

 • Lesdag 1 vrij ochtend 05 febr: 10.00u – 13.00u Ethologie.
 • Lesdag 2 vrij ochtend 12 febr: 10.00u – 13.00u Leerprincipes deel 1.
 • Lesdag 3 vrij ochtend 19 febr: 10.00u – 13.00u Leerprincipes deel 2.
 • Lesdag 4 vrij ochtend 26 febr: 10.00u – 13.00u Leerprincipes deel 3.
 • Lesdag 5 zaterdag 13 maart: 10.00u – 16.30u excursie Dolfinarium Harderwijk.
 • Je sluit module 1A af met een theorie-examen.
 • Aansluiting Module 1B: vrijdag 26 maart of 03 september 2021.


MAART 2021

Vrijdag 26 maart 

Start Module 1B
Theorie online, 1 dag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld, 1 dag praktijktrainingen locatie Dierenboerderij Epe en gastdocent Elvira Kosasih (Ouwehand Zoo).

Onderwerpen theorie: 
7-Stappenplan in Dierentraining, professionele clickertraining, het maken van een ethogram, het maken van een trainingsstappenplan volgens het 7-Stappenplan en gastdocent Elvira Kosasih van Ouwehand Zoo over diertrainingen in de praktijk.

Onderwerpen praktijk:
1 dag praktijktrainingen katten en geiten locatie Aeres Barneveld, 1/2 dag praktijktrainingen kippen locatie Dierenboerderij Epe.

Opleidingsduur: 5 lesdagen.
Kosten: 795,00
Studiebelasting: 32 uur en 14 uur thuisstudie.
Bij goed gevolg sluit je deze module af met het certificaat Assistent Dierentrainer (module 1A en 1B).

Inhoud: 
*3 vrijdagochtenden online theorie.
*1/2 zaterdag gastdocent Elvira Kosasi locatie Dierenboerderij Epe. Inclusief koffie/thee/koek/snoep.
*1/2 zaterdag praktijktrainingen locatie Dierenboerderij Epe.
Inclusief koffie/thee/koek/snoep. 
*1 zaterdag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld. 
Inclusief koffie/thee/koek/snoep en een heerlijke lunch.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post toegestuurd.
*Certificaat Assistent Dierentrainer of bewijs van deelname (afhankelijk van je studiekeuze).

Lesdagen:

 • Lesdag 1 vrij ochtend 26 maart: 10.00u – 13.00u 7-stappenplan in dierentraining.
 • Lesdag 2 vrij ochtend 02 april: 10.00u – 13.00u Clickertraining deel 1.
 • Lesdag 3 vrij ochtend 09 april: 10.00u – 13.00u Clickertraining deel 2.
 • Lesdag 4 zaterdag 10 april: 10.00u – 16.00u Praktijk trainingsdag Aeres Barneveld (katten en geiten).
 • Lesdag 5 zaterdag 24 april: 10.00u – 16.00u Ochtend gastdocent Elvira Kosasi. Middag praktijktrainingen Dierenboerderij Epe (kippen, schapen en pony).
 • Je sluit Module 1B af met een theorie examen en een scriptie over het geleerde van beide deelmodules 1A en 1B.
 • Aansluiting Module 2A: donderdag avond 04 november 2021.

 

APRIL 2021

Donderdagavond 01 april 

Start Module 1A
Theorie online, praktijktrainingen thuis met feedback en 1 excursiedag Dolfinarium Harderwijk.

Onderwerpen theorie: 
Ethologie (diergedrag) en leerprincipes bij dieren.

Onderwerpen praktijk:
Een besloten online leeromgeving met eigen dierentrainingen en feedback.

Opleidingsduur: 5 dagen.
Kosten opleiding 595,00
Studiebelasting: 28 uur en 10 uur thuisstudie.
Bij goed gevolg sluit je deze module af met een deelcertificaat.

Inhoud:
*4 donderdagochtenden online theorie.
*1 Excursiedag Dolfinarium Harderwijk. Inclusief entreeprijs, trainingsvoorstelling, meet and greet met de trainer, bezoeken van shows, koffie/thee en koek. Exclusief: eigen vervoer, parkeerkosten en lunch op eigen gelegenheid.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
*Welkomstgeschenk: Dierentraining studieboek ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’. Deze wordt je per post toegestuurd.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post toegestuurd.
*Deelcertificaat.

Lesdagen:

 • Lesdag 1 do avond 01 april: 19.00u – 22.00u Ethologie.
 • Lesdag 2 do avond 08 april: 19.00u – 22.00u Leerprincipes deel 1.
 • Lesdag 3 do avond 22 april: 19.00u – 22.00u Leerprincipes deel 2.
 • Lesdag 4 do avond 29 april: 19.00u – 22.00u Leerprincipes deel 3.
 • Lesdag 5 zaterdag 01 mei: 10.00u – 16.30u excursie Dolfinarium Harderwijk.
 • Je sluit module 1A af met een online theorie-examen.
 • Aansluiting Module 1B: vrijdag 03 september 2021.

 

MEI 2021

Vrijdagochtend 14 mei 

Start Module 1A
Theorie online, praktijktrainingen thuis met feedback en 1 excursiedag Dolfinarium Harderwijk.

Onderwerpen theorie:
Ethologie (diergedrag) en leerprincipes bij dieren.

Onderwerpen praktijk:
Een besloten online leeromgeving met eigen dierentrainingen en feedback.

Opleidingsduur: 5 dagen.
Kosten opleiding 595,00
Studiebelasting: 28 uur en 10 uur thuisstudie.
Bij goed gevolg sluit je deze module af met een deelcertificaat.

Inhoud:
*4 vrijdagochtenden online theorie.
*1 Excursiedag Dolfinarium Harderwijk. Inclusief entreeprijs, trainingsvoorstelling, meet and greet met de trainer, bezoeken van shows, koffie/thee en koek. Exclusief: eigen vervoer, parkeerkosten, lunch op eigen gelegenheid.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
*Welkomstgeschenk: Dierentraining studieboek ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post opgestuurd.
*Deelcertificaat.

 Lesdagen:

 • Lesdag 1 vrij ochtend 14 mei: 10.00u – 13.00u Ethologie.
 • Lesdag 2 vrij ochtend 21 mei: 10.00u – 13.00u Leerprincipes deel 1.
 • Lesdag 3 vrij ochtend 28 mei: 10.00u – 13.00u Leerprincipes deel 2.
 • Lesdag 4 vrij ochtend 11 juni: 10.00u -13.00u Leerprincipes deel 3.
 • Lesdag 5 zaterdag 12 juni: 10.00u – 16.30u Excursie Dolfinarium Harderwijk.
 • Je sluit Module 1 af met een online theorie-examen.
 • Aansluiting Module 1B: vrijdag 03 september 2021.


SEPTEMBER 2021

Vrijdag 03 september 

Start Module 1B
Theorie online, 1 dag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld, 1 dag praktijktrainingen locatie Dierenboerderij Epe en gastdocent Elvira Kosasih (Ouwehand Zoo).

Onderwerpen theorie: 
7-Stappenplan in Diertraining, professionele clickertraining, het maken van een ethogram, het maken van een trainingsstappenplan volgens het 7-Stappenplan en gastdocent Elvira Kosasih van Ouwehand Zoo over diertrainingen in de praktijk.

Onderwerpen praktijk:
1 dag praktijktrainingen katten en geiten locatie Aeres Barneveld, 1/2 dag praktijktrainingen kippen locatie Dierenboerderij Epe.

Opleidingsduur: 5 lesdagen.
Kosten: 795,00
Studiebelasting: 32 uur en 14 uur thuisstudie.
Bij goed gevolg sluit je deze module af met het certificaat Assistent Dierentrainer of bewijs van deelname (afhankelijk van je studiekeuze).

Inhoud: 
*3 vrijdagochtenden online theorie.
*1/2 zaterdag gastdocent Elvira Kosasi locatie Dierenboerderij Epe. Inclusief koffie/thee/koek/snoep.
*1/2 zaterdag praktijktrainingen locatie Dierenboerderij Epe.
Inclusief koffie/thee/koek/snoep. 
*1 zaterdag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld. 
Inclusief koffie/thee/koek/snoep en een heerlijke lunch.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post toegestuurd.
*Certificaat Assistent Dierentrainer of bewijs van deelname (afhankelijk van je studiekeuze).

Lesdagen:

 • Lesdag 1 vrij ochtend 03 september: 10.00u – 13.00u 7 -stappenplan in dierentraining.
 • Lesdag 2 vrij ochtend 10 sept: 10.00u – 13.00u Clickertraining deel 1.
 • Lesdag 3 vrij ochtend 17 sept: 10.00u – 13.00u Clickertraining deel 2.
 • Lesdag 4 zaterdag 02 oktober: 10.00u – 16.00u Praktijk trainingsdag Aeres Barneveld.
 • Lesdag 5 zaterdag 09 oktober: 10.00u – 16.00u Ochtend gastdocent Elvira Kosasi. Middag praktijktrainingen locatie Dierenboerderij Epe.
 • Je sluit Module 1B af met een theorie examen en een scriptie over het geleerde van beide deelmodules 1A en 1B.
 • Aansluiting Module 2A: donderdag 04 november 2021.

 

NOVEMBER 2021 

Donderdagavond 04 november 

Start Module 2A
Theorie online, 1 dag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld en 1 excursiedag Ouwehand Zoo.

Onderwerpen theorie:
Leerstijlen: herken je kwaliteiten en valkuilen als dierentrainer, samenwerken, gedragsmanagement, gedragsproblemen en verrijking.

Onderwerpen praktijk:
1 dag praktijktrainingen met de geiten en de katten locatie Aeres Barneveld.
1 Excursiedag Ouwehand Zoo. 

Opleidingsduur: 5 lesdagen.
Kosten: 895,00
Studiebelasting: 28
 uur en 10 uur thuisstudie.
Je sluit deze module af met een deelcertificaat.

Inhoud:
*3 donderdagavonden online theorie.
*1 dag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld.
Inclusief, koffie/thee/koek/snoep en een heerlijke lunch.
*1 excursiedag Ouwehand Zoo. 
Inclusief entree, trainingsvoorstelling met de olifanten, meet and greet de trainer, kijkje achter de schermen, koffie/thee/koek/snoep en parkeerkosten. Exclusief: eigen vervoer, lunch op eigen gelegenheid.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post opgestuurd.
*Deelcertificaat.

Lesdagen:

 • Lesdag 1 do avond 04 nov: 19.00u – 22.00u Leerstijlen.
 • Lesdag 2 do avond 11 nov: 19.00u – 22.00u Gedragsmanagement.
 • Lesdag 3 do avond 18 nov: 19.00u – 22.00 Gedragsproblemen en verrijking.
 • Lesdag 4 zaterdag 27 nov: 10.00u -16.00u Praktijk trainingsdag Aeres Barneveld.
 • Lesdag 5 zaterdag 04 dec: 10.00u – 16.30u Excursiedag Ouwehand Zoo.  
 • Je sluit Module 2A af met een online theorie-examen.
 • Aansluiting Module 2B: donderdag 17 februari 2022.

 

JANUARI 2022

Donderdagavond 06 januari

Start Module 2A
Theorie online, 1 dag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld en 1 excursiedag Ouwehand Zoo.

Onderwerpen theorie:
Leerstijlen: herken je kwaliteiten en valkuilen als dierentrainer, samenwerken, gedragsmanagement, gedragsproblemen en verrijking.

Onderwerpen praktijk:
1 dag praktijktrainingen met de geiten en de katten locatie Aeres Barneveld.
1 Excursiedag Ouwehand Zoo. 

Opleidingsduur: 5 lesdagen.
Kosten: 895,00
Studiebelasting: 28
 uur en 10 uur thuisstudie.
Je sluit deze module af met een deelcertificaat.

Inhoud:
*3 donderdagavonden online theorie.
*1 dag praktijktrainingen locatie Aeres Barneveld.
Inclusief, koffie/thee/koek/snoep en een heerlijke lunch.
*1 excursiedag Ouwehand Zoo. 
Inclusief entree, trainingsvoorstelling met de olifanten, meet and greet de trainer, kijkje achter de schermen, koffie/thee/koek/snoep en parkeerkosten. Exclusief: eigen vervoer, lunch op eigen gelegenheid.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
* Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post opgestuurd.
*Deelcertificaat.

Lesdagen:

 • Lesdag 1 do avond 06 jan: 19.00u – 22.00u Leerstijlen.
 • Lesdag 2 do avond 13 jan: 19.00u – 22.00u Gedragsmanagement.
 • Lesdag 3 do avond 20 jan: 19.00u – 22.00 Gedragsproblemen en verrijking.
 • Lesdag 4 zaterdag 29 jan: 10.00u -16.00u Praktijk trainingsdag Aeres Barneveld.
 • Lesdag 5 zaterdag 05 febr: 10.00u – 16.30u Excursiedag Ouwehand Zoo.  
 • Je sluit Module 2A af met een online theorie-examen.
 • Aansluiting Module 2B: donderdag 17 februari 2020 of 

 

FEBRUARI 2022

Donderdag 17 februari 

Start Module 2B 
Theorie online, 1 dag praktijktrainingen locatie kinderboerderij de Berkenschutse te Heeze, 1 praktijkdag locatie Hippisch Centrum Kootwijkerbroek en gastdocent Annet Muller-ter Veen.

Onderwerpen theorie:
Agressie bij dieren, emoties en intelligentie bij dieren, angst en stress bij dieren, gastdocent Annet Muller-ter Veen over paard ondersteunende interventies. 

Onderwerpen praktijk:
Paardentraining Aeres Hippisch Centrum locatie Kootwijkerbroek en 1 praktijktrainingsdag kinderboerderij de Berkenschutse locatie Heeze (Noord Brabant) met kinderboerderijdieren/erfdieren/hoefdieren.

Presentatie in tweetallen:
Deze module sluit af met een presentatie in tweetallen (lesdag 6). 

Opleidingsduur: 6 lesdagen.
Kosten: 975,00
Studiebelasting: 32 uur en 20 uur thuisstudie.
Je sluit deze module af met het certificaat Dierentrainer (module 2A en 2B) of bewijs van deelname (afhankelijk van je studiekeuze).

Inhoud:
*3 zaterdagochtenden online theorie.
*1/2 dag gastdocent Annet Muller-ter Veen over paard ondersteundende interventies en Hester Stasse, locatie Aeres Hippisch Centrum locatie Kootwijkerbroek.
* 1/2 dag praktijktrainingen paarden locatie Aeres Hippisch Centrum locatie Kootwijkerbroek.
Inclusief koffie/thee/koek/snoep. Exclusief: Eigen vervoer, lunch op eigen gelegenheid.
*1 dag praktijktrainingen bij kinderboerderij de Berkenschutse locatie Heeze (Noord Brabant).
Inclusief koffie/thee/koek/snoep. Exclusief: Eigen vervoer, lunch op eigen gelegenheid.
*Online privé leeromgeving: eigen dierentrainingen in de praktijk brengen met feedback.
* 1 dag presentatie in tweetallen over module 2A en 2B. Inclusief koffie/thee/koek/snoep. Exclusief: eigen vervoer, lunch op eigen gelegenheid.
*Studiemap, clicker, pen, DTA tas. Deze worden je per post opgestuurd.
*Certificaat Dierentrainer.

Lesdagen:

 • Lesdag 1 do avond 17 febr: 19.00u – 22.00u Agressie bij dieren.
 • Lesdag 2 do avond 24 febr: 19.00u – 22.00u Emoties en intelligentie bij dieren.
 • Lesdag 3 do avond 03 maart: 19.00u – 22.00 Angst en stress bij dieren.
 • Lesdag 4 zaterdag 12 maart: 10.00u -16.00u Praktijk trainingsdag locatie kinderboerderij de Berkenschutse in Heeze.
 • Lesdag 5 zaterdag 19 maart: 10.00u – 16.00u Gastdocent Annet Muller- ter veen en paardentraining locatie Aeres Hippisch Centrum te Kootwijkerbroek.  
 • Lesdag 6 zaterdag 02 april: presentatie in tweetallen. Locatie volgt.
 • Aansluiting Module 3A: volgt

De rest van de informatie over de deelmodules 3A/3B/3C  en de stageperiode (Expert Dierentrainer) 2022-2023 volgen zo spoedig mogelijk.

 

Voor de studenten die zich voor het totaalpakket willen inschrijven en 5% korting ontvangen op de totaalprijs volgt hieronder een indruk van Module 3A, 3B en 3C.

 

Start Module 3A april 2022

Theorie online, 1 dag praktijktrainingen locatie nader te bepalen, gastdocent MBA Jos Grob van de ALA, 1 dag Kattenacademie, locatie Prins Eduped Veenendaal: gedragsherkenning katten, 1 dag trainen van roofvogels en uilen door gastdocent Martin Doderer van Birdlive en gastdocent Ineke Bos.

Onderwerpen theorie:
Persoonlijke ontwikkeling door Action Learning Academy MBA Jos Grob, impulsen controle (aanleren van zelfbeheersing bij dieren), gedragsherkenning van katten, gedragsherkenning van roofvogels en uilen, de noodzaak van een goede binding bij dieren door gastdocent Ineke Bos.

Onderwerpen praktijk:
Praktijktrainingen met verschillende soorten dieren, katten, roofvogels, uilen, kippen, boerderijdieren, erfdieren, hoefdieren. 

Opleidingsduur: 5 lesdagen.
Kosten: 975,00
Studiebelasting: 32 uur en 20 uur thuisstudie.
Je sluit deze module af met het deelcertificaat Expert Dierentrainer of bewijs van deelname (afhankelijk van je studiekeuze).

 

Module 3B
4 dagen

Kosten 895,00

Onderwerpen: de psychologie achter het trainen van dieren, klinische psychologie: de werking van het brein, beloningssystemen in de hersenen, het effect van vriendelijkheid op de hersenen, het trainen van Politiehonden, gastdocent Stephan Verwegen met politiehond Bumper, gedragstherapie in de praktijk: het oplossen van eenvoudige gedragsproblemen.

Gastdocenten: politieagent Stephan Verwegen met politiehond Bumper en een Klinisch Psycholoog 

 

Module 3C
4 dagen

Kosten 895,00

Onderwerpen: Het trainen van Speur- en Specialistische Dieren (SSD), het trainen van exotische dieren, gedragsproblematiek en therapiemethoden, excursiedag naar Kynologisch Nederland (trainen met honden) en 4 gastdocenten.

 

Stageperiode:
Minimaal 120 uur, locaties zijn bekend bij de Dierentrainers Academie en variëren van asiels, dierentuinen, politie, dierenparken, therapiedieren, kinderboerderijen etc. 

Kosten: 375,00

 

 

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden? Meld je aan via de site bij contact en vul het formulier in bij inschrijven 

Heb je vragen?
Neem contact op via de mail met de Dierentrainers Academie

Of bel met Toinny Lukken 06 23 40 70 33

*Wijzigingen voorbehouden. Bij onvoldoende deelname kan het zijn dat je gevraagd wordt om deel te nemen aan de volgende opleiding. Ook kan het zijn dat een datum aangepast wordt i.v.m. locatie mogelijkheid Aeres Training Centre Barneveld. Uiteraard proberen we zo min mogelijk wijzigingen toe te passen.