Gastdocent Bernice Muntz

Gastdocent Bernice Muntz

Ik ben deskundige op het gebied van dieren trainen en konijnen welzijn, ben een veelgevraagd spreekster en trainster en geef regelmatig  lezingen, workshops en demonstraties.

Momenteel werk ik met allerlei dieren zoals cavia’s, katten, en schapen. Mijn grote passie ligt bij knaagdieren en konijnen, wat resulteerde in verschillende boeken als High Five met je konijnHet gelukkige konijn, Een konijn erbij en De gelukkige cavia. Boeken die je niet kunt missen in je collectie.

Ook resulteerde dat in de Konijnenacademie waar ik verschillende workshops en opleidingen geef aan konijn- en knaagdiereigenaren, maar ook professionals. Ik sta bekend om mijn aanstekelijk enthousiasme en een praktische insteek in mijn manier van informatie overbrengen. Daarnaast leer ik je alles wat je weten moet over het trainen van konijnen en geef veel ruimte voor interactie en discussie.

Na mijn opleiding tot hondengedragstherapeut volgde ik onder meer een opleiding in Engeland (International Dog Behaviour and Training School) en richtte ik in Nederland mijn eigen hondenschool op. Ik kwam in contact met Kayce Cover van de SATS-methode van wie ik leerde hoe ik ook andere dieren kon trainen.

Ik ben dierentrainster van beroep en dit is ontstaan door mijn enorme passie voor honden, konijnen en knaagdieren. Niets is fijner om van je passie je werk te maken toch? Onze huisdieren zijn vaak zoveel intelligenter dan we in eerste instantie denken. Ze verdienen het om met respect te worden behandeld en als ik daar een bijdrage aan kan leveren, ben ik een gelukkig mens.

Ik geef les in Module 1 en leer je alles over het gedrag en training van konijnen,  vertel en passant ook nog even over iets mijn trainingen van onder andere een kogelvis, een zeeschildpad en kaaiman Tiktok bij Sea Live in Scheveningen.