Excursies

Excursies tijdens de opleiding tot Expert Dierentrainer

Er zijn een aantal praktijkdagen en workshops op verschillende locaties ingepland , te weten: Dolfinarium Harderwijk, Aeres Training Center Eduzoo (leslocatie), Ouwehands Dierenpark, het Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek en Kynologisch Nederland in Hellevoetssluis.

Module 1 Assistent Dierentrainer
1 dag naar het Dolfinarium Harderwijk. Hierbij gaan we de kneepjes van het vak afkijken bij zeezoogdieren en hun trainers.

Een halve dag konijnenexpert Bernice Muntz die ons alles komt vertellen over konijnen en hun gedrag. Hierbij verzorgt ze ook een demonstratie met konijnen.

Module 2 Dierentrainer
1 dag naar Ouwehands Dierenpark. Hierbij gaan we meekijken achter de schermen met de dierverzorgers/trainers en leren we van alles over het vak als dierentrainer van dierentuindieren.

Paardencoach Annette ter Veen-Müller komt ons uitleg geven over de kracht van het paard in coaching. We brengen een bezoek aan manege de Burght (het Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek) waar we, door middel van paarden een stukje coaching krijgen in onze eigen leidinggevende capaciteiten. We zullen wel moeten, anders nemen zij het..

Module 3 Expert Dierentrainer
1 dag naar Kynologisch Nederland in Hellevoetssluis om meer te leren over het gedrag en trainen van honden. Hierbij mag je je eigen hond (of leenhond) meenemen om het geleerde aldaar in de praktijk te brengen.

Een workshop gegeven door de ervaren en gedreven valkenier Martin Doderer van het bedrijf Birdlive, welke ook Happy Wings onder zijn hoede heeft. Happy Wings is een organisatie die zich vooral bezighoudt met zieke en terminale patiënten, oude van dagen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Tijdens deze dag leren we over het gedrag en trainen van roofvogels en uilen.

Een lezing over het trainen van politiehonden door

Gethematiseerde workshops in een dierentuin los te volgen van de opleiding

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in dieren en hun gedrag maar niet de opleiding willen doen, is het mogelijk 1 daagse workshops te volgen op verschillende, verrassende locaties in Nederland en België.

Wat kan je verwachten op die dag?

In kleine groepjes van maximaal 15 personen bezoeken we een dierentuin waarbij een thema gekozen is betrekking hebbende op dieren en hun gedrag in de desbetreffende tuin. Het is een volledig verzorgde dag, van begin tot eind. Dus inclusief entree, koffie, thee en koek, een uitgebreide lunch, de demonstraties dierentrainingen en een certificaat van deelname. Kosten 179,- per persoon.

Je leert na deze dag heel anders te kijken naar dierentuindieren en verzorgers!

Als je meer wilt weten hierover klik dan hier

Voor meer informatie kun je contact opnemen op info@dierentrainersacademie.nl of bellen met 06 23 40 70 33.