Clickercursus ‘Een click met kippen 1.0’

 

EERSTVOLGENDE CURSUSDAG ZONDAG 13 JUNI

In samenwerking met Prins EduPet

 

Leer een betere dierentrainer te worden en schrijf je dan hier in voor deze leuke en leerzame workshop!

 

 

 

De Dierentrainers Academie is partner van 

 

Studiepunten
De NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden) kent aan deze dag
3 PE punten toe

De basis van iedere dierentraining is timing. Timing kun je het beste leren door ervaring op te doen met de clickermethode. Dit doen we niet alleen door tijdens de opleiding tot Expert Dierentrainer te clickeren met een paarden, katten, geiten, honden en konijnen maar vooral door te trainen met kippen! De clicker is een handig hulpmiddel om snel en makkelijk in stapjes tot het eindgedrag te trainen middels het door de Dierentrainers Academie ontwikkelt 7 stappenplan.

Leren werken met de clicker doe je vooral door een workshop te volgen waarbij hoogst ongebruikelijke dieren als kippen ingezet worden.

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het trainen van dieren en zijn of haar trainingsvaardigheden/timing wil verbeteren. Dus voor hondentrainers, gedragstherapeuten, coaches, dieren (tuin)verzorgers, asielmedewerkers, medewerkers van kinderboerderijen, dierenarts-assistenten/paraveterinairen, medewerkers van bedrijven om hun managementvaardigheden te trainen, medewerkers van de Nationale Politie zoals de SSD (Speur- en Specialistische Dieren van de politie), instructeurs/geleiders van politie surveillancehonden, mensen die hobbykippen hebben en het leuk vinden om met ze te trainen, studenten van diergerichte opleidingen,en verder een ieder die het leuk vindt om meer te weten te komen over het werken met de clicker.

De clicker als geconditioneerde versterker

Door de clicker te gebruiken als ‘marker’ voor goed gedrag zal een dier vrij snel doorhebben dat zijn of haar gedrag als ‘goed’ wordt ervaren door de trainer en dat er een beloning in de vorm van iets lekkers achteraan volgt. Het geluid van de clicker is een (aangeleerde) geconditioneerde versterker. Dit betekent dat het dier geleerd heeft dat het er na het geluidje van de clicker een beloning volgt. Na verloop van tijd zal de clicker dezelfde waarde krijgen als de beloning en is de conditionering geslaagd!

Gedrag wat beloond wordt zal toenemen dus de clicker is een heel leuke manier van trainen omdat het een positieve manier van trainen is. Puur door beloning en niet door straf.

Wat voor soorten kippen gebruiken we tijdens de training?

Onze kippen zijn grotendeels binnenshuis geboren en grootgebracht in de huiskamer. Ze zijn goed gesocialiseerd en handtam. We gebruiken verschillende soorten rassen zoals kruisingen tussen Brahma’s en Orpingtons (de Dikke Dames), Hollandse Krielen en een Serama. Daarnaast hebben we een tam Hollands Krielhaantje en onze laatste aanwinst zijn twee tamme Oud Hollandse Vechtkrielen.

Onderwerpen die aan bod komen

 • Introductie: hoe gebruik ik mijn clicker
 • Klassieke en operanet conditionering
 • Oefenen in timing
 • Clickeren op elkaar
 • Opbouwen trainingsplan volgens het door de DTA ontwikkelt 7 Stappenplan
 • Shaping and chaining (vormen van gedrag en aan elkaar koppelen)
 • Luring en reward
 • Belonen vs negeren
 • Exctinctie
 • Samenwerken aan een training
 • Opbouwen van je routine
 • Inzicht in je training, voor- en nabereiding
 • Leren van je kip

Inzicht krijgen in je eigen trainingsvaardigheden

Deze workshop zal je nog meer inzicht geven in je eigen trainingsvaardigheden. Kippen zijn namelijk niet ‘om te kopen’ met eten zoals dit bij andere dieren wel het geval kan zijn. Nee, kippen trainen, daarvoor heb je techniek, geduld, inzicht, vaardigheden en vooral timing nodig! Onze kippen hebben al veel mensen kunnen helpen hun timing te verbeteren en inzicht in hun training te krijgen!

Tijdens de training train je in tweetallen omdat het heel fijn is een partner te hebben die je kan assisteren in de dingen om de training heen en tevens een extra oog is, waardoor je samen op een hoger niveau kunt komen.

Iedere dierentrainer zou in ieder geval één keer in zijn carrière een clickertraining met kippen moeten hebben gedaan!

    

KOSTEN
Voor de hele dag betaal je 168,20 euro. Dit is inclusief:

DAGPROGRAMMA
Dagprogramma: 10.00 tot 16.00u
Inclusief  koffie/thee/koek, een heerlijke vegetarische lunch, een clicker, de hand-out, een certificaat van deelname, het werken met onze kippen en alle trainingsbenodigdheden.

BONUS
De cursus is inclusief het dieren trainingsboek ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’ van Janine Verschure en Toinny Lukken.

Datum: zondag 13 juni
Locatie: Avonturenboerderij Groot Ammers 

VRAGEN?
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op: info@dierentrainersacademie.nl

Of bel met Toinny Lukken 06-23 40 70 33

INSCHRIJVEN KAN VIA DE SITE VAN DE DIERENTRAINERS ACADEMIE OF VIA DE SITE VAN PRINSPETFOODS!

Voor meer informatie zie https://www.edupet.nl/nl/cursussen/een-click-met-kippen

Leer een betere dierentrainer te worden en schrijf je dan hier in voor deze leuke en leerzame workshop!