Congressen

Wegens de Corona maatregelen hebben we helaas het besluit moeten nemen het Dierentrainers Congres op vrijdag 25 september 2020 door te moeten schuiven naar vrijdag 24 september 2021.

Het spijt ons enorm maar we gaan wel knallen in 2021 en daar moet je gegarandeerd bij zijn!

De mensen die zich nu al ingeschreven hebben voor het congres van 2020 krijgen persoonlijk bericht. Wees niet bang, jouw inschrijving blijft staan voor 2021. Op die manier blijf je gegarandeerd voor deelname!

Lees hieronder de details:

Het 2e DIERENTRAINERS CONGRES vindt plaats op VRIJDAG 24 SEPTEMBER 2021.

Thema: Dierentraining: welzijnsverhogend of een noodzakelijk kwaad?

Georganiseerd door: Dierentrainers Academie Toinny Lukken
Partner van: Aeres MBO Barneveld
Locatie: Aeres MBO Barneveld
Kosten: 159 euro excl. BTW
Inclusief: koffie, thee, koek, heerlijke lunch (vegetarisch/vegan), goodiebag, hand-outs online,  rondleiding over de Campus, drankje en hapje tijdens de netwerkborrel aan het eind van de dag.

Doelstelling Dierentrainers Academie: het welzijn van dieren onder menselijke zorg verbeteren en verbreden door kennis over te dragen en deze te delen met elkaar in de ruimste zin van het woord.

De Dierentrainers Academie is partner van:

  

Voor wie is het congres toegankelijk?
Iedereen is welkom! Het maakt niet of je nu werkzaam bent in een dierentuin, een dierenasiel, een dierenpension, op een kinderboerderij, dierenarts of paraveterinair bent, werkt met speur- en specialistische dieren of met surveillancehonden, docent recreatie- en gezelschapsdieren of dierwetenschapper bent, studeert voor diergedrag of dierverzorging of gewoon geïnteresseerd bent in het gedrag en trainen van dieren.Uiteraard moet je affectie hebben met dieren waarbij je uitgangspositie uiteindelijk welzijn verhogend trainen is.
De Dierentrainers Academie is een organisatie voor en door dierentrainers. Voor het congres zijn we op zoek naar lezinghouders.

We zijn op zoek naar jou!
Toinny Lukken van de Dierentrainers Academie is heel benieuwd naar jouw ervaringen en mening, hoe jij vindt dat training bijdraagt aan het dierenwelzijn en welke vraagstukken er voor jou liggen.

Draagt jouw presentatie bij aan het thema, vind je jouw verhaal inspirerend voor anderen, maak je dingen mee die je graag met andere collega’s, vakidioten en/of dierenliefhebbers wilt delen en durf je daar een presentatie over te geven? Laat het ons weten en stuur een mailtje ter attentie van Toinny Lukken: admin@dierentrainersacademie.nl
Uiteindelijk geef je hier tijdens het congres een presentatie over van ongeveer 45 minuten. Gezien het grote aanbod van vorig jaar zijn we genoodzaakt een selectie te maken dus wacht er niet te lang mee!

Inhoud presentatie
Welke vragen stel je jezelf met betrekking tot het training van dieren? Wat is het doel van het trainen? Wat vinden de dieren van de training en hoe weet je dat? Hoe en waarom besluit je welke methodes je gebruikt? Welke andere vragen of mogelijkheden zie je?

Dat mag met allerlei dieren zijn zoals honden, paarden, dierentuindieren, landbouw, (huis)dieren, katten, konijnen, kleine huisdieren, laboratoriumdieren, dieren in de filmindustrie, hulpdieren, dieren in het asiel, etc.

Locatie
De Dierentrainers Academie is in 2019 partner geworden van Aeres MBO Barneveld. We zijn uitgenodigd het congres van 2021 in Barneveld te houden en daar zijn we heel blij mee! De prachtige locatie van 2019 was natuurlijk de aftrap en daar hebben we heel veel positieve reacties op gekregen maar Aeres MBO Barneveld doet zeker niet onder aan Acropolis in Megen, Brabant!

Dit congres mag je wederom niet missen! Jij komt toch ook?

Om verzekerd te zijn van een plekje is de inschrijfbutton geactiveerd op de site. Kijk bij inschrijven congres 2021  en selecteer ‘Congres”

Noteer de datum alvast in je agenda!