Stephan Verwegen

Nationale Politie afdeling surveillancehonden

Het trainen van politiehonden op basis van positieve beloning

Stephan was het kersje op de taart. Geïntroduceerd als ‘Mistery Guest’ zijn we wekenlang in spanning gehouden via de Facebook pagina van de Dierentrainers Academie. Er was zelfs een prijsvraag: raad onze mistery guest en win één van de drie boeken ‘Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren’ geschreven door Janine Verschure en Toinny Lukken.

Er zijn dan ook drie mensen gelukkig gemaakt met een gratis exemplaar tijdens het congres.

Stephan is zijn carrière begonnen bij de politie en kwam er al snel achter dat het werken met honden hem enorm aantrok. De politie staat voor een nieuw tijdperk als het gaat om het trainen van politiehonden. Veelal wordt er nog getraind op basis van straf en veel minder op basis van belonen. Stephan heeft een lans gebroken en een pup van 8 weken vanaf het begin opgeleid tot politiehond maar dan puur met positieve beloning. Zijn naam is Bumper, de meest bekende politiehond van Nederland geworden. Hij heeft zelfs een eigen Youtube kanaal, er is een boek over hem en Stephan geschreven en samen zijn ze een veel gevraagde combinatie op radio en TV. Vaak worden ze ingezet om mensen kennis te laten maken met de politie in al haar facetten en Bumper is een graag geziene gast bij kinderen.

Andere sprekers

Dierentrainers Congres 2019

Zin en onzin over het trainen van dierenonder menselijke zorg Het managen/trainen van dieren is al sinds mensenheugenis een feit. Ondertussen zijn we al heel

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.