Silke Kruk

Diertrainer Landgoed Hoenderdaell

Het trainen van niet zoogdieren (roof)vogels door middel van positieve bekrachtiging.

Silke studeerde af aan het Clusius College te Alkmaar in dierverzorging en veeteelt. Al gauw ontdekte ze dat ze het meest geïnteresseerd was in het trainen van vogels. Ze startte haar carrière door samen te gaan werken met een valkenier en leerde zo de valkerij techniek, nog steeds gebaseerd op de traditionele manier van valkerij. In 2008 startte ze als vogeltrainer bij Vogelbush Eureka op Texel. In haar vrije tijd heeft ze haar valkerniersakte behaald.

In 2011, werd haar interesse gewekt in werken met dieren middels positive reïnforcement toen ze bij Ecomare op Texel ging werken. Hier werkte ze o.a. met de zeehonden en bruinvissen. Op dat moment was het idee geboren dat ze deze methode ooit met roofvogels wilde gaan gebruiken.

Na Ecomare ging ze naar Fuerteventura, net als Saskia, om te werken als Senior trainer bij de roofvogels in het Oasis Park. Sinds mei 2017 werkt ze bij Landgoed Hoenderdaell als een van de trainers van de vogelshow. Hier kan ze eindelijk haar passie voor vogels combineren met haar interesse in de positive reïnforcement training.

Andere sprekers

Dierentrainers Congres 2019

Zin en onzin over het trainen van dierenonder menselijke zorg Het managen/trainen van dieren is al sinds mensenheugenis een feit. Ondertussen zijn we al heel

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.