Saskia Verbruggen

Diertrainer Landgoed Hoenderdaell

Het trainen van niet zoogdieren (roof)vogels door middel van positieve bekrachtiging.

Saskia startte haar carrière als zeezoogdierentrainer bij Dolfinarium Harderwijk. Dit was haar eerste echte ontmoeting met dierverzorging in combinatie met de positive reïnforcement training (trainen d.m.v. belonen). Ze werkte 8 jaar met vinpotigen (zeehonden, zeeleeuwen en walrussen). Saskia was altijd al geïnteresseerd in het trainen van roofvogels en werkte, na haar carrière bij het Dolfinarium, korte tijd samen met een valkenier. Hierna werkte Saskia als beheerder van een kinderboerderij, als trainer van de zeehonden en bruinvissen bij Ecomare op Texel en als zeeleeuwentrainer in Ouwehands Dierenpark. Ook heeft ze een tijd op Fuerteventura gewerkt bij de afdeling papegaaien van Oasis Park.

In april 2017 startte Saskia haar eigen bedrijf Roundeurope Animal Training. Hiermee hoopt ze meer mensen te interesseren voor de Positive Reïnforcement Training. Daarnaast om dierenverzorgers (zowel huisdier verzorgers als dierentuindier verzorgers) te helpen betere trainers/dierverzorgers te worden.

Saskia is in September 2017 gestart bij Landgoed Hoenderdaell. Hier hebben Silke en Saskia samen een fantastisch project opgezet, waarbij allerlei soorten vogels getraind worden door middel van belonen voor gewenst gedrag in plaats van lokken met voer. (positive reïnforcement training)

Naast het trainen van de (roof)vogels, traint ze ook de katachtigen van Stichting Leeuw en de andere dieren op Landgoed Hoenderdaell.

Andere sprekers

Dierentrainers Congres 2019

Zin en onzin over het trainen van dierenonder menselijke zorg Het managen/trainen van dieren is al sinds mensenheugenis een feit. Ondertussen zijn we al heel

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.