Coen Landheer

Coördinator Diertrainingen AquaZoo Leeuwarden

Welzijn verhogen bij dierentuindieren d.m.v de combinatie van training en keuzevrijheid voor dieren.

Coen zijn grote passie is het verzorgen van dieren, zowel huisdieren als exotische diersoorten. In de afgelopen 15 jaar heeft hij ervaring op mogen doen met verschillende diersoorten. Zo heeft hij na het behalen van zijn diploma als Kynologisch instructeur gewerkt als hondentrainer. Ook heeft hij met vele exotische diersoorten mogen werken in dierentuinen en centra in binnen- en buitenland. Sinds 2,5 jaar werkt hij in AquaZoo Leeuwarden en is o.a coördinator diertrainingen.

Het trainen van dieren is wat hem betreft een onmisbaar onderdeel van hun verzorging. Met behulp van training zorg je voor een duidelijkere communicatie tussen mens en dier. Het stelt dierenverzorgers in staat om veiliger met dieren te werken en de dieren meer keuzevrijheid en een hoger welzijn te bieden.

Hij is ervan overtuigd dat je als mens of dier nooit klaar bent in je eigen leerproces en dat je van iedereen weer wat nieuws kunt leren. Daarom probeert hij zoveel mogelijk in contact te komen met collega’s uit andere dierentuinen om van hen te leren en zijn kennis te delen. Op die manier kan hij ook de dieren onder zijn zorg en de collega’s waarmee hij werkt, de beste kwaliteit bieden. Werken met dieren is teamwork!

Andere sprekers

Dierentrainers Congres 2019

Zin en onzin over het trainen van dierenonder menselijke zorg Het managen/trainen van dieren is al sinds mensenheugenis een feit. Ondertussen zijn we al heel

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.