Chantal Kapteijn

Onderzoek- en onderwijsmedewerker Universiteit Utrecht

Het welzijn van honden in laboratoria. Het welzijn van paarden onder menselijke zorg.

Chantal Kapteijn is gedragsbioloog, werkzaam bij Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht). Sinds 2007 heeft ze ook haar eigen bedrijf; Ondeugende Viervoeters en verzorgt ze gedragsconsulten voor particulieren. Ook is ze als docent verbonden aan verschillende opleidingen waaronder Tinley Academie (gedragstherapie paard) en Dogvision (gedragstherapie hond) en helpt Chantal nieuwe gedragstherapeuten opleiden.

Voordat ze bij de Gedragskliniek in Utrecht terecht kwam heeft ze na mijn opleiding als Gedragsbioloog meer dan 12 jaar ervaring opgedaan als gedragsdeskundige voor Stichting AAP. Daar werkte ze aan de resocialisatie van exotische zoogdieren o.a. primaten. Ze heeft daarnaast een Post-HBO bedrijfskunde studie gedaan en als Manager gewerkt voor de Dierenbescherming.

Tijdens haar studie Biologie heeft ze zich gespecialiseerd in het gedrag van honden en paarden. Chantal heeft o.a. meegewerkt aan karaktertesten bij springpaarden (Jumpex onderzoek) in opdracht van het ID Lelystad en in samenwerking met het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne. Ook heeft ze meegewerkt aan de MAG-test voor de Raad van Beheer. Ze is gediplomeerd instructeur (O&O) en gediplomeerd gedragstherapeut (Dogvision). Uiteraard volgt ze ieder jaar bijscholing en is geaccrediteerd door Stichting Certiped en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten.

Andere sprekers

Dierentrainers Congres 2019

Zin en onzin over het trainen van dierenonder menselijke zorg Het managen/trainen van dieren is al sinds mensenheugenis een feit. Ondertussen zijn we al heel

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.