Clickerworkshop ‘Een click met kippen 2.0’

ZATERDAG 28 NOVEMBER 2020. 

JE KUNT JE NU INSCHRIJVEN VIA DE SITE, KLIK HIER

 

Studiepunten
We zijn bezig met aanvragen studiepunten van de De NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden) We zijn bezig met aanvragen studiepunten van de SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen)

De basis van iedere dierentraining is timing. In ‘Een click met kippen 1.0’ hebben we geleerd dat je timing het beste leren kunt leren door ervaring op te doen met de clickermethode. En dat de clicker een handig hulpmiddel is om snel en makkelijk in stapjes tot het eindgedrag te trainen middels het door de Dierentrainers Academie ontwikkelt 7 stappenplan.

 

In ‘Een click met kippen 1.0’ heb je de basisprincipes geleerd van de clicker door te werken met mijn kippen.

Voor wie is ‘Een click met kippen 2.0 geschikt?

Voor iedereen die ‘Een click met kippen 1.0’ gevolgd heeft en zijn of haar trainingsvaardigheden nog meer wil verbeteren. Dus voor hondentrainers, gedragstherapeuten, coaches, dierverzorgers, asielmedewerkers, kinderboerderijmedewerkers, dierenarts-assistenten/paraveterinairen.

De clicker als geconditioneerde versterker

Door de clicker te gebruiken als ‘marker’ voor goed gedrag zal een dier vrij snel doorhebben dat zijn of haar gedrag als ‘goed’ wordt ervaren door de trainer en dat er een beloning in de vorm van iets lekkers achteraan volgt. Het geluid van de clicker is een (aangeleerde) geconditioneerde versterker. Dit betekent dat het dier geleerd heeft dat het er na het geluidje van de clicker een beloning volgt. En gedrag wat beloond wordt zal toenemen dus de clicker is een heel leuke manier van trainen omdat het een positieve manier van trainen is. Puur door beloning en niet door straf.

Wat voor soorten kippen gebruiken we tijdens de training?

Onze kippen zijn grotendeels binnenshuis geboren en grootgebracht in de huiskamer. Ze zijn goed gesocialiseerd en handtam. We gebruiken verschillende soorten rassen zoals kruisingen tussen Brahma’s en Orpingtons (de Dikke Dames), Hollandse Krielen en een Serama. Daarnaast hebben we een tam Hollands Krielhaantje en onze laatste aanwinst zijn twee tamme Oud Hollandse Vechtkrielen.

Onderwerpen die aan bod komen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • de clicker als communicatiemiddel
  • verder doorbouwen op het door de DTA ontwikkelt 7 Stappenplan in diertraining
  • vervolg shaping and chaning (vormen van gedrag en aan elkaar koppelen)
  • versnellen van je training door positieve bekrachtiging
  • samenwerken aan een training
  • opbouwen van je routine
  • inzicht in je training, voor- en nabereiding,
  • leren van je kip
  • etc.

Inzicht krijgen in je eigen trainingsvaardigheden

Deze workshop zal je nog meer inzicht geven in je eigen trainingsvaardigheden. Kippen zijn namelijk niet ‘om te kopen’ met eten zoals andere dieren dit wel kunnen zijn. Nee, kippen trainen, daarvoor heb je techniek, geduld, inzicht, vaardigheden en vooral timing nodig! Onze kippen hebben al veel mensen kunnen helpen hun timing te verbeteren en inzicht in hun training te krijgen!

Tijdens de training train je in tweetallen omdat het heel fijn is een partner te hebben die je kan assisteren in de dingen om de training heen en tevens een extra oog is, waardoor je samen op een hoger niveau kunt komen.

Iedere dierentrainer zou in ieder geval één keer in zijn carrière een clickertraining met kippen moeten hebben gedaan!

    

DAGPROGRAMMA
Dagprogramma: 10.00 tot 16.00u
Inclusief  koffie/thee/koek, een heerlijke vegetarische lunch, een clicker, de hand-out, een certificaat van deelname, het werken met mijn kippen en alle trainingsbenodigdheden.

Datum: 29 februari 2020
Locatie: Acropolis, Broeder Everadusplein 1, 5366 BE Megen
Kosten: 129 euro per persoon (exclusief 21% BTW)

INSCHRIJVEN KAN VIA DE SITE!
Leer een betere dierentrainer te worden en schrijf je dan hier in voor deze leuke en leerzame workshop!

 Vragen? Neem dan gerust contact op met info@dierentrainersacademie.nl of bel met 06 23407033.