Congressen

Het eerste NATIONAAL DIERENTRAINERS CONGRES vindt plaats op vrijdag 27 september 2019.

Thema: Zin en Onzin over het Trainen van Dieren

Het managen/trainen van dieren is al sinds mensenheugenis een feit. Ondertussen zijn we al heel ver hierin, gebaseerd op de leerprincipes weten we dat belonen van dieren vele malen sterker werkt dan het straffen. Maar toch zijn er nog veel onduidelijkheden hierover. Daarnaast is er discussie of het wel nodig is dieren te trainen en zoja, in hoeverre. Juist door te laten zien en ervaren dat het trainen van dieren wel degelijk zin heeft, staan vragen als: willen we nog wel dieren onder menselijke zorg houden en zoja hoe dan? Is ieder dier hiervoor geschikt en waar ligt de grens? Deze prikkelende ‘tegenstelling’ maakt dit congres tot een inspirerende en onvergetelijke dag!

Wanneer: Vrijdag 27 september 2019.
Locatie: Acropolis (voormalig Gymnasium en onderdeel van het Fransiscanen Klooster), Broeder Everardusplein 1, 5366 BE Megen. Routebeschrijving en meer informatie volgt binnenkort.
Tijd: 09.15u inloop met koffie/thee/koek. Start congres 10.00u. Einde 17.00u.
Inclusief: Koffie/thee/cake, een heerlijke vegetarische lunch, hand-outs, goodybag en een certificaat. Er zullen stands staan m.b.t. dierenwelzijn vanuit het Ministerie van LNV, dierenboeken etc.
Studiepunten: Uiteraard gaan we hier het PE/SPPD registratie systeem voor aanvragen. 
Kosten: 149 euro incl. B.T.W.

Overnachten of een hapje eten na afloop? Dat kan!
Megen aan de Maas is een ydillisch stadje welke zeker de moeite waard is om te bezoeken. Er is gelegenheid tot overnachten bij verschillende B&B’s in de omgeving. Ook zijn er verschillende goede restaurants in de buurt. Er worden binnenkort ideeën aangedragen.

Meet and Greet
Na afloop is er van 16.00u tot 17.00u gelegenheid onder het genot van een drankje te netwerken of gewoon even na te kletsen in Het Vaticaan, welke uitzicht biedt op het Fransiscanen klooster.Dieren trainen als essentieel onderdeel van goede dierverzorging in de toekomst
Dieren verdienen de allerbeste zorg die we kunnen bieden. Dierentraining is wetenschappelijk bewezen welzijnsverhogend en stress verlagend. Daarnaast behoort het tot een essentieel onderdeel van goede dierverzorging, zowel fysiek als mentaal en zou opgenomen moeten worden in een goed diermanagement. Het gaat hierbij niet om ‘kunstjes leren’ maar het verbeteren van de gezondheid, het mentale welzijn en de levensstandaard van dieren onder menselijke zorg door het opdoen van vakkennis over dierentraining.Er komen 6 kopstukken/sprekers uit de dieren(trainings)wereld vertellen over hun ervaringen en bevindingen. Binnenkort worden de namen bekend gemaakt.

Doelstelling van het Nationale Dierentrainers Congres is om mensen bij elkaar te brengen en kennis over dierenwelzijn te vergroten en te delen. Op die manier kunnen we er met z’n allen voor zorgen het welzijn in de toekomst op een hoger niveau te plaatsen en stress gereduceerd wordt. Daarom neemt de Dierentrainers Academie het voortouw om (aspirant) dierentrainers, dierenverzorgers, diergedragstherapeuten en mensen die werken met dieren en/of geïnteresseerd zijn in het trainen van dieren bijeen te brengen. De Dierentrainers Academie behoudt zich het recht voor om selectief te zijn in de aanmeldingen tot deelname. Doelstelling is ‘vredelievende’ discussies op gang te brengen over het toekomstige beeld van dieren onder menselijke zorg waardoor deze een nog beter leven tegemoet gaan.

Jaarlijks terugkerend evenement op verschillende locaties
Bij voldoende belangstelling zal dit een jaarlijks terugkerend evenement worden, gehouden op verschillende locaties in Nederland. We doen de aftrap in Megen.

Uiterlijk eind maart 2019 zal alles bekend zijn, ook via social media (Facebook etc). Je kunt je nu alvast inschrijven op de site www.dierentrainersacademie.nl onder het kopje  http://dierentrainersacademie.nl/inschrijven-2/

Voor meer informatie kun je mailen naar: admin@dierentrainersacademie.nl

Maar je mag ook bellen met 06 23 40 70 33.
We zien je graag op vrijdag 27 september 2019 op het eerste Nationaal Dierentrainers Congres in Megen!